Marná snaha

Obrázek uživatele strigga
Úvodní poznámka: 

Rating: Můžete to číst, dokonce i pokud vám dítě ještě nesežralo mozek
Pairing: To je tajný! (A vlastně tam žádnej není..)
Prohlášení: Fandom mi nepatří (i když si skoro myslím, že i zombie se sežraným mozkem by možná některý díly posledních sérií dokázala vymyslet líp než jejich tvůrci *rejp*).

Fandom: 
Drabble: 

Strašně se snažil. Projevovalo se to tak, že zuřivě pobíhal kolem (užasla by, kdyby zrovna tohle nedělal), mumlal si pro sebe tak rychle, až zcela nesrozumitelně (to má nacvičené moc pěkně), chaoticky popadal jeden kus nářadí za druhým, tahal za páčky a tiskl tlačítka (a tohle už taky dovedl k dokonalosti!), několikrát se zatvářil jako raněné štěně (tohle odmítla komentovat) a nakonec frustrovaně vykřikl něco, čemu bohužel pro skotský přízvuk vůbec nebylo rozumět.

"Tak co, spokojená?" zeptal se pak.
TARDIS slastně zavrněla.
Oba věděli, že by ten chameleoní okruh mohl spravit, kdyby chtěl.
Ale tenhle rituál měl prostě svoje kouzlo.

Závěrečná poznámka: 

Už jsem byla smířená s tím, že bonus vzdám... a pak mi došlo, že jsem si letos nenapsala ani jednoho Doctora! To by přece nešlo.. :-)

(Pro ty, kdo by si náhodou pamatovali mé dřívější doctorovské drabbly: Tak je to tady, po asi pěti letech snahy se mi povedl první nedepresivní kousek! *pláče radostí*)

Komentáře

Obrázek uživatele Elluška

A tu ruční brzdu, tu by mohl taky spravit.

Obrázek uživatele strigga

Když on je v jádru stará konzerva. :D

Obrázek uživatele Carmen

:D Ty jo, a já si zrovna dneska říkala, že jsem nenapsala žádnýho Doctora a že TY jsi žádnýho nenapsala! Tak jsem moc ráda, že přece jenom... a ano, připravovala jsem se na doják a ono NE! :D
A je to krásný a milý a podle mě to je přesně takhle! :))
(a s poznámkou v úvodu souhlasím)

Obrázek uživatele strigga

Říkala jsem si, že někoho to určitě překvapí, že to není doják. :D
Děkuju! Já si popravdě prostě nepamatuju, jestli je tohle kánon nebo ne. Ale myslím si, že jo. :D

Obrázek uživatele Faob

Ať píšeš, co chceš, ať tomu jeden (já) rozumí, nebo ne, je to vlastně jedno: vždy se dáváš ze všech sil, a to je emocionálně tak silná emoce, že čtenáře převálcuje!

Obrázek uživatele strigga

Fíha, děkuju, to je něco, co o sobě ani nevím :-D
Ale přece jen na vysvětlenou - TARDIS je inteligentní vesmírná loď, která by se měla umět podobou vždy přizpůsobit prostředí a době, v nichž se ocitne. Vlivem jakési poruchy, kterou vymyslel kdosi v 60. letech, si ale zatvrzele uchovává podobu modré telefonní budky. :-)

Obrázek uživatele Aries

před pár dny jsem si říkala, že bych mohla zase někdy vytáhnout staré Doctory, nějak se mi po nich zastesklo, zatímco po nových netoužím. Silně jsi to rozhodnutí podpořila

Obrázek uživatele strigga

To mě těší! Taky mám chuť se na některý starší díly zase kouknout. :-) Ty nový nějak fakt nedávám..

Obrázek uživatele Kleio

To je heeeeeezkyyyyyy!

Obrázek uživatele Achája

Chechtám se, že jsem si málem vzbudila rodinu :-D Úplně ho vidím a hned bych si něco pustila. Ovšem poslední dvě série jsem nezvládla dokoukat, na to je můj mozek asi zatím příliš v celku, zdá se :-D
Do oblíbených!

Obrázek uživatele Rebelka

Jo, takhle to bylo <3 nejnovější série jsem vzdala. Po čtvrté to stejně pro mě začalo ztrácet kouzlo... i když některé díly z pětky byly fajn a taky to trochu pozvedl Capaldi s Clarou. A Doctor mého srdce je stejně devítka :).

Obrázek uživatele Lee

:) Jé! Já myslím, že to kánon je, že se ho někdy někdo ptal, proč to nespraví, a on říkal, že už si zvykl a že se mu to tak líbí. Ale nevím, možná jsem si to taky vybájila. :D
Každopádně sto kachen za nedepresivního doktora! A souhlasím s Rebelkou, devítka je taky moje srdcovka.

Obrázek uživatele Tora

výborný drabble! díky

Obrázek uživatele Zuzka

jak vystřiženej!
Už to tu všechno ostatní řekli, ale... chjo, jednou, jednou se zas na classic who podívám.

Ale tohle není classic who, ne? To je Capaldi, nebo?

Každopádně zpět k drabble: drabble skvělé, jsem nadšená, dát bod je radost. Přesně na tohle jsem se při zadávání bonusu těšila:)

Obrázek uživatele Zuzka

Já tam z nějakýho důvodu viděla Desítku, ale povzdech o classic byl spíš kvůli komentářům :)

Obrázek uživatele strigga

Je to Desítka, teda asi by to mohlo být celkem univerzální, ale my Doctor je prostě Desítka, tak mi vždycky vleze i do drabblů. :D Z classic who mám nakoukaných jen pár vybraných dílů, kdysi jsem se pokoušela sledovat to od začátku a některý díly byly vážně skvělý, ale pak jsem se v tom začala ztrácet, ale hlavně jsem to brala hrozně perfekcionisticky, jako že bych teda měla vidět úplně všechno, protože jinak to není ono, a on mi Jednička po nějaké době už tak lezl na nervy, že jsem to radši utnula úplně.. viděla jsem pár dílů se Čtyřkou, pár s Pětkou, ten jedinej s Osmičkou (to byl sympaťák!).. a tím to asi hasne. :-)

Z Capaldiho jsem furt rozpolcená. Pořád mám pocit, že by mohl být výbornej Doctor, kdyby mu tak často nenapsali hrozně blbej scénář a nedělali z něj někoho, kdo se k němu vůbec nehodil. :(

Obrázek uživatele Zuzka

Tím přízvukem to bylo! Jo, tak to jsem ráda, že jsem poznala.

Já jsem ty klasiky dala všechny, ale občas bylo trochu utrpení to přežít, rekonstruovaný díly obzvlášť. Oblíbila jsem si Trojku a úplně nejvíc Sedmičku. Z novejch se nemůžu rozhodnout mezi Devátým a Desátým, jak jsem tím kdysi začala, je to hodně vryté. Od regenerace v Capaldiho už jsem to neviděla a i ty poslední série předtím mi přišly chaotický...

Obrázek uživatele strigga

Máš můj obdiv! Pro mě už to začala být španělská vesnice, rekonstruovaný díly a pak to, když jsem se dozvěděla, že třeba dílům se Šestkou prej moc nejde rozumět bez znalosti audiopříběhů, na který jsem ale prostě neměla tak dobrou angličtinu...

Obrázek uživatele Zuzka

No, audiopříběhy jsem ještě nezvládla. A to byla Ilwin tak hodná, že mi je všechny poslala ve své staré MP3. Ale já se k tomu nedokázala dostat.

Obrázek uživatele Aries

Mně se moc líbil Trojka, víc než ten obecně opěvovaný Čtyřka. A co se týče Dvanáctky, souhlasím. Neměla jsem ráda Jedenáctku a Dvanáctka mi připadal jako starší Desítka, super, jenže scénář ho zabil a koukat na výbornou postavu, která dělá nesmysly, začalo být nad moje síly. Pár dílů se hodně povedlo, tak jsem doufala, že už snad je z nejhoršího venku, a pak se to zalomilo tak strašně, že jsem jeden díl znechuceně vypnula v polovině a tím skončila s Doctorem.

Obrázek uživatele strigga

Vidíš, o Trojkovi vlastně vůbec nic nevím a vy se na něm se Zuzkou tak shodujete :-) to snad pár dílů zkusím..

Já právě brala, že ten skotský přízvuk má 12ctka... Tennant je jako Doktor přece bez přízvuku, má ho pouze v tom díle s Viktorií. Každopádně Desítka je pro mě taky můj Doktor:)

Jinak na těch pozdějších mi začalo lízt na nervy, že kvalitní příběhy vyměnili za random pobíhání a techno-babble. Ale možná jsem prostě jen obecně nespokojená nepřítomností Tennanta:)

Obrázek uživatele strigga

To je pravda, a říkala jsem si, že to kvůli tomu bude asi matoucí :-) když pro mě je Tennant synonymem skotskýho přízvuku i tak. :D

Mně postupně začalo hrozně vadit, že se z toho úplně vytratilo takový to.. vlastně ani nevím, jak to nazvat. Postupně jsem si všímala, že čím dál tím častějc je každej díl o tom, jak se někde ocitnou (typicky na vesmírný lodi), tam jsou nějaký postavy, který se tvůrci ani neobtěžujou představit, ty postupně umřou a nakonec se zmasí záporák, kterýho taky nikdo pořádně nepředstavil. K nikomu jsem si za X dílů nevytvořila žádnej vztah, protože ani nebylo jak. Přišlo mi, že to sleduju už jen tak ze setrvačnosti, a vlastně mě hrozně zklamal ten díl, kde Doctor konečně najde Gallifrey - a místo toho, aby se to od tohohle okamžiku odvíjelo úplně jinak, zase zachraňuje Claru.

O nejnovějších sériích už radši vůbec nemluvím, to je pro mě prostě konec. Po prvním dílu poslední série jsem to taky dropla. :(

Obrázek uživatele Aries

Tak to byl ten díl, co jsem vypla.
A přesně, vytratili se lidi, přesně to, kvůli čemu jsem ten seriál měla ráda, takové ty letmo nadhozené a přitom živé a pochopitelné osudy, přičemž to samozřejmě nemuseli být zrovna lidi ve smyslu živočišného druhu. A Doctora skutečně zajímali a nebylo mu jedno, jak to s nimi dopadne, a když to někdy nedopadlo tak, jak by si oni představovali, tak mu to aspoň bylo líto. A companion byly každá jiná a všechny měly nějaký vlastní životní příběh a zázemí a srozumitelnou motivaci, proč vlastně s Doctorem cestovat, i vztah s ním byl čitelný. S Jedenáctkou tohle zmizelo - ten v podstatě zachraňoval jenom sebe nebo nanejvýš companion a občas i sám nechával na jiných, aby řešili průšvih, který zavinil on, a situaci zachraňoval River. S Dvanáctkou jsem doufala, že bude líp, protože se mi jako charakter líbil (a jako chlap taky) a on skutečně nezačal špatně, ale pak to šlo tak šíleně do kytek, že jsem to vzdala. Na tu holku jsem se ani neodvážila podívat

Obrázek uživatele Carmen

Tohle do puntíku podepisuju. Přesně to mi tam začalo strašně chybět.
Capaldiho jsem nakonec měla moc ráda, protože jako herec je super, ale některý linky mu psaly - pro mě aspoň - zoufale mizerný. Samotný závěr jeho Doctora (poslední díly i ten vánoční speciál) se mi ale naopak moc líbil a dost mě mrzelo, že mu to tak nepsali dýl.
Třináctku prostě nedávám, strašně mě ten scénář irituje, myslím, že jsem snad zvládla tu sérii celou vyjma posledního dílu a speciálu, ale s krajní nechutí, dobrý mi přišly tak dva díly a neměla jsem chuť se dívat dál. Díl s pavoukama považuju za propadák celýho novýho Doctora, a kupodivu ne kvůli pavoukům.
(a pro mě je Tennant taky synonymem skotskýho přízvuku a teď jsem vážně měla problém si uvědomit, jak mluvil jako Desítka :D)

Já souhlasím se všim, co píšete, holky. Nejhorší je, že zatímco díly s 9 a 10 si pamatuju všechny, tak teď marně přemýšlím, kdy a který Doktor našel vlastně Gallifrey a vůbec si to nepamatuju... Natož, aby tam byla Clara. Přitom až do regenerace 12 jsem, myslím, viděla vše. Asi.
Obrázek uživatele Aries

Já taky! Pamatuju si jeden díl s jedenáctkou, protože ten byl dobrý, a ještě jeden, protože ten mi přišel jako mary sue par excellence, a ještě vlastně jeden. Společného mají to, že mě tam Doctor příšerně vytočil. Ostatní si nepamatuju, s Dvanáctkou v podstatě žádný nebo jen tak mlhavě

-A A +A