7. Učíme se hatmatilku

Obrázek uživatele Killman
Fandom: 
Povídka: 
Kapitola: 

Spojit se s myslí kocoura mě vyčerpalo, vůbec, je hrůza jak mě vyčerpá každá prkotina. Díky němu mám alespoň vágní představu jak to v nejbližším okolí vypadá, sice včetně hromady pro mě irelevantních poznatků, jako kde se dá najít rozličná havěť a kde jsou zahrabána některá nechutná překvápka, ale každá i trochu použitelná informace teď má pro mne cenu extrémně předraženého kovu.
Uvažuji, jestli by nebylo nejlepší použít stejný postup na někoho z lidí v okolí. Riziko, že by si mé přítomnosti všimli, zpanikařili a dělali kdoví co, se mi ale nechce podstupovat. Prostě se na to zatím necítím.
Potřebuji více informací!
Nejdříve to chce pochopit místní hantýrku. Normálním děckům to trvá kolik? Pár let? Tak jak dlouho to může trvat mě...
Škoda je, že co jsem zatím slyšel, se to nepodobá skoro ničemu co znám. Pár slov možná bylo trochu podobně znějící něčemu, ale to může být jenom shoda okolností.
Uběhlo pár dní a naděje na rychlé rozlousknutí hatmatilky musím poněkud revidovat. Problém není, že by to bylo moc složité, ale že kolem mě málokdy vůbec někdo mluví!
Vystřídalo se kolem už více než tucet různých osob, ale většinou jen aby očumovali, a pak jdou kecat někam do jiné místnosti. V ruchu dne se pak hovory mimo bezprostřední okolí nedají odlišit! Navíc mi skoro pořád někdo dává na hlavu nějaký hadr, co to ještě ztěžuje a stěny té dřevěné krabice, kde mě většinu času nechávají ležet, ošklivě lámou a tlumí akustické vlny. Nakonec jsem rád za tu, asi chůvu, co si občas drmolí sama pro sebe, a občasné hašteření pubertálních děcek někde pod oknem.
Materiálu na zkoumání je prostě zoufale málo! Nejlepší asi bylo, když jednou v noci vedl jeden z mužů, co se u mě opakovaně objevuje, rozhovor s někým koho nedokážu identifikovat.
Identifikuju tak den za dnem stále více slov. Na dobré porozumění to stačit nebude. Slova popisující děcko, krmení, exkrementy a spánek však - alespoň jejich infantilní zdrobněliny - už poznám docela bezpečně.
Také už vím jak mojí současnou tělesnou schránku pojmenovali.
A to si tedy jednou pěkně vypijou!

Komentáře

Obrázek uživatele gleti

na to jméno jsem opravdu zvědavá

Obrázek uživatele Killman

Tak trochu spoléhám na to, že čtenáři budou ;)

Obrázek uživatele Lomeril

Poslušně hlásím, že jsem dohnala resty, a těším se, jak mimino a kocour dobudou svět :)

Obrázek uživatele Killman

Tak snad zvládnu pokračovat dále. Zdá se že je to týden od týdne těžší.

Obrázek uživatele HCHO

Taky dočítám resty - je to super, těším se na další díly.

Obrázek uživatele Killman

Jo, ten konec února je taková krizovka a když se přes to dostanu, tak to pak snad půjde lépe.

-A A +A