Třetí padesátkové překvapení

Obrázek uživatele sos

Přišel čas proložit drabblové výzvy pro změnu výzvou pro Sosáckou padesátku.

Třetí úkol se nese v duchu dialogu a zní: Napište kapitolu jako rozhovor v přímé řeči bez uvozovacích vět (bez identifikace, která postava zrova mluí).

Požadavek překvapení můžete zapracovat do textu kterékoli kapitoly, kterou budete uveřejňovat po jeho vyhlášení. Důležité je pouze zapracovat ho dříve, než bude vyhlášeno překvapení další. (Průměrně byste na jeho zpracování měli mít nejméně čtyři kapitoly.)

Splnění padesátkového překvapení prosím uveďte v záhlaví kapitoly a vyznačte ho barevně v bodovací tabulce.

Komentáře

Obrázek uživatele Apatyka

He? Heh. Eh. Přímá řeč. Dobře. Nesnáším psaní příme řeči a neumím ji. Ach jo.

Obrázek uživatele Aveva

A v tom to je! Překonat sám sebe, vrhnout se do nových výzev, kam by se člověk sám nevydal :o)
Ale můžeš napsat jeden dlouhý monolog, což je vlastně taky přímá řeč, nebo se na to vykašlat a být rebel ;o)

Obrázek uživatele Eillen

Pro mě by bylo peklo spíš napsat kapitolu úplně bez přímé řeči. Takže tohle vítám... :)

Obrázek uživatele Birute

A to je správný přístup.

Obrázek uživatele Tess

Počkat, celou kapitolu jako přímou řeč nebo jen nějakou její část?

Obrázek uživatele sos

Celou kapitolu :)
Obrázek uživatele Tess

Ok, v tom případě hlásím rebélii. Moje kapitoly mají kolem 1200 slov. A než abych napsala kapitolu jen proto, aby splnila nějaké zadání, takový druh přímé řeči do ní jenom vložím. Představte si to jako předkapitolu - kapitolu s bonusem - zakapitolu.

Obrázek uživatele netopýr budečský

V první chvíli jsem se lekla, že bez uvozovek. :-D

Obrázek uživatele Birute

Uvozovky nejen že bereme, ale přímo chceme!

Obrázek uživatele neviathiel

Zapomněla ses přehlásit :-D

Obrázek uživatele Birute

Nezapomněla:)

Obrázek uživatele Julie

Ona se prostě drze pŕiznává :-)

Obrázek uživatele neviathiel

Ty taky? :-)

Obrázek uživatele Aries

Stejně během DMD sekám áčko, takže jako obvykle bonus zazdím. Letos si připadám ne jako rebel, ale přímo jako rušivej element, ale nedá se nic dělat. Neumím psát dvě věci najednou.

Obrázek uživatele Tess

Mně to paradoxně docela vyhovuje, protože buď se světy doplňují (Ostrovy) nebo mě to zase otevře úplně jinak (Koloběžka). Minulou padesátku sjem se toho bála a musím říct, že mi to spíš pomáhalo. Ale tak člověk neví, dokud nezkusí a každý jmse nastavený jinak. Někdo je spíš jednokolejný.

Obrázek uživatele Aries

Já mám dvě naprosto nesouvisející příhody, jiný rok, jiný postavy. Padesátka je zoufalý pokus dopsat něco, co mám rozepsané už strašně dlouho a chtěla bych se toho konečně zbavit, protože na to by mělo začít navazovat něco dalšího (co kdo ví, jestli vůbec někdy dám do kupy). Psaní mi poslední dobou v podstatě vůbec nejde, tak si to nechci ještě víc komplikovat. Nehledě na to, že dlouhý dialogy obecně nejsou moje parketa, nejen že je nerada píšu, ale taky je nerada čtu.

Obrázek uživatele Eillen

Já mám padesátku od toho, abych se nutila pravidelně psát. Sice mi zatím bonusy do příběhu šlo zakomponovat, ale jak by to nešlo, tak je neřeším. Vím, že bych se nutila, nechtěla bych vůbec psát a nakonec to nedokončila. Takže chápu, že si jedeš po vlastní ose a držím palce, aby se ti to povedlo dopsat!

Obrázek uživatele neviathiel

Mám to hodně podobně. Časostrážce jsem jela ve dvou liniích, padesátkové Muzeum pořád pokračuje, ale ten druhý text se zasekl a prostě se nedonutím. V DMD si jen tak jedu hříčku, o které opravdu nevím, jak bude vypadat příští den (ne že bych to jen říkala:-D)

-A A +A