Ve spárech Raků - XXIV.

Obrázek uživatele Bídák
Úvodní poznámka: 

Pomalu a jistě se blíží polovina příběhu a Dryn pořád ještě nedošel do vesnice, do které má namířeno. No, snad se mu to podaří v další části. V téhle to rozhodně ještě nebude...

Kapitola: 

Dryn nepovoloval stisk. Cítil, jak jeho protivník pozvolna ochabuje a jeho pohyby jsou pomalejší a pomalejší. Věděl, že za pár chvil bude po něm a musel se nutit, aby pokračoval. Pokud by ho pustil na svobodu, znamenalo by to jediné. Ten chlap by šel dál po něm, dokud by ho nezabil.

Zabij nebo buď zabit. Tak prosté to bylo. Musí zabít, aby přežil. To se naučil už první dny u Raků. Tehdy si řekl, že nikdy nikoho nezabije. Ne vlastníma rukama. A nyní hodlal svojí přísahu porušit.

Teď nebo za pár dní? Co na tom záleží. Stejně ze mě bude vrah. A když zabiju tohohle zmetka, světu tím jen pomůžu, pomyslel si a zesílil stisk.

Dryn ucítil poslední zaškubnutí těla a pak nic. Jeho protivník se přestal hýbat. Dryn ale nepovoloval stisk. Netušil, jestli je opravdu mrtvý nebo to jen nepředstírá. Neměl s tím žádné zkušenosti. Dál drtil jeho krk, dokud mu nedošli síly.

Teprve v tu chvíli mu plně došlo, co provedl. Z pocitu, že někomu sebral život, mu bylo na zvracení. Pokoušel se na to nemyslet, ale mrtvé tělo ležící vedle něj, mu nedávalo zapomenout.

„Toby, Toby, Toby,“ opakoval si dokola jméno chlapce, kvůli kterému to vše podstupoval. Chlapce, kterého si říkal, že zachrání za jakoukoliv cenu.

Cenu, kterou si dřív nedokázal uvědomit.
Nyní ji však chápal. A byl ochoten ji zaplatit.

Komentáře

Obrázek uživatele Tora

Drsné, ale v tomhle případě měl pravdu, kdyby ho pustil, bylo by zle.
Kdo chce s vlky atd.
Držím mu palce, i když zabil.

Obrázek uživatele Bídák

Jo. Neměl na vybranou. Snad ho to moc nezmění...

Obrázek uživatele mila_jj

Co mi to děláš? Já jsem ochotná mu to zabití odpustit, kruci, mi tady otřásáš morálkou v základech. A co dál? Nenapínej.

Obrázek uživatele Bídák

No, co dál. Už je to venku. A asi se ti to nebude líbit...

Obrázek uživatele mila_jj

Na to si počkám. (Hola, už je pondělí, už můžeš!)

Obrázek uživatele Bídák

Jako jo, vydával jsem to v pondělí. Ale to už je dávno.
Tentokrát se pokusím to vydat o trochu dřív. Protože hrozí, že budu vybírat dvoutýdenní přestávku. Ona si totiž hlavní identita chce jet válet šunky někam pryč. Musím jí potají přibalit do kufru noťas a pak si ukrást svůj čas a něco sesmolit.

Obrázek uživatele mila_jj

Asi brzo dopadnu podobně. Akorát noťas s sebou tahat nebudu - bez internetu by mi stejně byl platný.

Obrázek uživatele Killman

A co ten druhej? Ten už dodělá sám, nebo ho bude muset ještě dorazit?

-A A +A