Rodinná pouta

Obrázek uživatele Brygmi
Úvodní poznámka: 

Poslední letošní drabble! Díky všem, kteří četli, komentovali a hlavně sami psali. A všem organizátorům, samozřejmě! Teď ještě dočíst všechna témata a příští rok snad naviděnou.

Fandom: 
Drabble: 

Petunie byla vyčerpaná. Dudleyho samozřejmě milovala, ale mateřství bylo náročnější než předpokládala. Navíc Vernon chodil z práce pozdě a očekával uklizenou domácnost.

Otevřela dveře a nechápala.
Dítě. Proč by někdo nechal dítě před cizím domem?
Přečetla přiložený dopis.
Vykřikla.
Lily. Její sestra je mrtvá?
Vernon přiběhl a Petunie mu mlčky podala list papíru. Sama vzala dítě do náruče a začala s ním pohupovat.

„Počkat, to se jako máme postarat o děcko z toho jejich spolku?" zamračil se Vernon.

„Děcko mojí sestry."

Nebylo třeba o tom uvažovat. Podělí se o domov, sestřina syna vychová.

Dvě děti. Proboha, jak zvládne dvě děti?

Komentáře

Obrázek uživatele gleti

pro tohle mám ráda fanfiction, hledí za kánon. a tak jako Regi obhájila Hagridovu matku, myslím, že i Petúnie něco podobného potřebuje. protože dvě děti stejného věku není dvojnásobně práce ale minimálně trojnásobně.

Obrázek uživatele Brygmi

Jo, vlastně jsem si říkala, že se možná příští DMD zaměřím na Petunii. Je to vlastně ohromně zajímavá postava a myslím si, že rozhodně nebyla zlá. A kdyby bylo Harrymu alespoň pět ale DVĚ ROČNÍ MIMINA?

Obrázek uživatele Rya

Tss. S jiným, podporujícím manželem by to jistě zvládla. Jde o přístup. A takovou fanfikci bych si taky ráda přečetla, i když opomíjený sirotek se samozřejmě lépe hodí k zachraňování světa než opečovávané děcko :-)

Obrázek uživatele Rya

P.S. zapomněla jsem napsat, že je to moc hezké a ta poslední věta plná (au) nadějě :-)

Obrázek uživatele Brygmi

Jo, já myslím, že Vernon byl pro Petunii poslední kapka. :(

Obrázek uživatele Achája

Nojo, nad tím se člověk moc nezamýšlí. Série o Petunii má určitě potenciál! :-D

Obrázek uživatele Kleio

Já jsem Petunii vždycky tak trochu rozuměla - byla starší a byla v mnoha ohledech příjemné, ale obyčejné děvče. Její mladší sestra se narodila s talentem, pro který všichni óchali, a na to druhé děvče se muselo zapomínat. V tomhle mě Rowla mimochodem hrozně krká, protože nadřazuje svět kouzelníků tomu našemu, a jakmile se někdo dozví, že má talent, přizpůsobí se kouzelnickému životu.
A určitě si vzala muže, který pracoval, aby ji uživil, ale na všechno ostatní už měl ženu. Samotné její jméno - je prostě zahořklá. Kniha z ní udělala karikaturu ženy a mě to mrzí.

Tím vším bych chtěla říct, že jsem moc ráda, jak jsi to napsala a že jsi to napsala. <3

Obrázek uživatele Brygmi

Ano, na tomhle se určitě shodneme. Já jsem si představovala, jak by bylo mně, kdyby z mojí starší sestry najednou byla čarodějka, šla do nějaké super školy, kde by si našla strašně moc cool kamarádů (a mně tak trochu logicky odstrčila na druhou kolej). Určitě bych jí hrozně záviděla a pravděpodobně bych zahořkla.
Jo, no, JKR sice píše, že mudlové jsou taky lidi, ale pravda je, že z knížek dost vyznívá, že jsou prostě kouzelníkům podřazení. :( A HP je sice z pohledu kouzelníka, tak se to dá pochopit, ale přece jenom to mohlo být o tolik lepší.

A děkuji. :)

-A A +A