Zajímavý mix

Obrázek uživatele angie77
Úvodní poznámka: 

Nahrazuji téma pro 22.4. Snílek.
Vlastně nevím, jestli můžu - není to totiž tak, že bych ho v daný den vůbec nenapsala, napsané bylo, jen se nepotkalo s tématem, takže mi nebylo uznáno. V pravidlech jsem se k tomu nic nedočetla, tak to zkouším :-)

Drabble: 

Kamarádka horalka je fascinující směsí ryzího pragmatismu a beznadějného snílkovství.

Když jsem se těsně před odletem zeptala, jestli by jí nevadilo být hlavním řidičem výpravy, protože náš muž si uvědomil, že by nemohl pít a začal z původního slibu couvat, nezaváhala ani minutu. S ledovým klidem nás provezla terény, nad kterými slabší povahy dostávaly hysterické záchvaty.

Pak se ale zahledí do vln nebo se začne vlnit v rytmu hudby uprostřed ulice a nevnímá okolí. Hodiny vykládá o vnitřních hlasech, které ji vedou a pomáhají v důležitých rozhodnutích. Je přesvědčená, že za vše špatné, co se nám děje, si můžeme sami.

Komentáře

Obrázek uživatele Kumiko

Domnívám se, že tohle je ještě lepší varianta, než být pragmatista ve věcech spirituality a snílek při řízení... :-) Krásně se to čte.

Obrázek uživatele KattyV

Tak to je hluboká pravda.

Obrázek uživatele Faob

Krutá realita? Holka je to rozhodně zajímavá, snílci buldoci často posouvají svět dopředu (byť i někdy k horšímu)... A tak nějak asi spíše můžeme, rozhodně těžko někdo jiný!

Obrázek uživatele Albia

Kamarádka mi zní jako sympaťanda. Holka na cesty, a těch moc není!

-A A +A