4 Dilema

Obrázek uživatele Aries
Úvodní poznámka: 

Bernard chtěl ještě něco říct, ale uvědomil si, že neznámý zmizel.

Kapitola: 

Napětí způsobené oponou vyprchalo. Zůstal pod borovicí sám, dokonce i vlaštovky se vytratily s postupujícím večerem, jen jedna osamělá vrána kroužila nad špičkami stromů.
Bernard zvolna vykročil zpátky ke škole. Rozum mu napovídal, že nejlepší by bylo pustit podivnou žádost z hlavy. Ale představa pokladu se už stačila zaseknout drápkem. Jestli ten neviditelný chlápek nelhal, tak…
Jenže co když kecal? Měl mladý, veselý a nepatrně povědomý hlas, lidský hlas, pokud to Bernard dokázal posoudit. Proč se schovával? Na to se dala odpověď domyslet snadno: sám má máslo na hlavě. Počestný a bezúhonný čaroděj by si přece mohl v Budči vyžádat přijetí a normálně se domluvit. Nejspíš je to jeden z těch černokněžníků, asi jim během razie nějak uklouzl.
Bude nebezpečný… Tohle si musí opravdu pořádně rozmyslet… a taky nenápadně sehnat co nejvíc informací, pokud možno něco, co by mohl použít jako pojistku… Černá magie a podlost jsou rodné sestry, kdo mu tohle říkal? Jo aha, děda, budiž mu voda lehká.
Vynořil se pod pobořenou zdí obrostlou kopřivami, vyhnul se nepříjemnému místu a lehce se vyhoupl na travnatý břeh ve stínu kaštanu. Ze zvyku se rozhlédl, aby se před otevřením portálu ujistil, že ho nikdo nepozoruje.
Postřehl zapraskání větviček a chvatný pohyb mimo pěšinu. Dva modré hábity hbitě zmizely v křoví.
Děcka. Myslí si, jak jsou nenápadní. Stejně je poznal. Drahoš Vulpes z osmáku a ta vlasatá frajle Martina… Zajímavý způsob, jak trávit studijní volno před závěrečnými zkouškami.
Bernard se chtěl pohrdavě ušklíbnout, ale všechno se v něm sevřelo rdousivým smutkem a bezmocným vztekem.
Váhavě si přiznal, že Drahošovi příšerně závidí. Nejen tu holku, všechno. Bezstarostnost, s jakou si může dovolit hodit zkoušky za hlavu, jít na rande, užívat si a nic neřešit, těšit se domů na prázdniny. Neděsit se příštích dnů. To má tak někdo štěstí.
No co, ať si trhne nohou. Bernard má i bez toho čem přemýšlet.
Času je každopádně málo. Takže buď se do toho pustí hned, nebo už vůbec.
K vlastnímu úžasu si uvědomil, že je v podstatě rozhodnutý.

Závěrečná poznámka: 

Teď ho necháme chvíli přemýšlet a příště se podíváme zase jinam

Komentáře

Obrázek uživatele Killman

No jo, ono kdyby do toho nešel tak by nejspíš příběh brzy skončil, a vlastně by nebyl moc zajímavý ke čtení. "Kterak mladík odolal volání dobrodružství a nic se mu nestalo," prostě není příběh.

Obrázek uživatele Aries

Přesně tak :-)

Obrázek uživatele Aveva

Ale tak zase bys to měla rychle hotový ;o)
Taky by to mohl napráskat na vedení, že se ho kdosi neznámý pokusil svést na scestí a rovnou se nabídnout, že by mohl dělat dvojitého agenta a předstírat, že tu dýku ukradl, aby se zjistilo, co přesně s ní chce neznámý provést ;o)

Obrázek uživatele Aries

Myslím, že takhle rafinovanýho uvažovaní Bernard schopnej není :-)

Obrázek uživatele Aveva

Tak to jsem možnost, že by to takhle provedl schválně, aby se k té dýce snadno dostal a měl přesto v plánu zradit Budeč ve prospěch neznámého hlasu, ani nemusela uvažovat ;o) Já zas občas myslím až moc za roh :o)
Obrázek uživatele Aries

Je to rozhodně zajímavej nápad, ale Bernard je spíš ranař než potenciální dvojitej agent

Obrázek uživatele Tora

Kdepak, tenhle mladíček ten nos do té šlamastyky strčí, už jen proto, že prostě chce dokázat, že za něco stojí. No tak to budou mít zas Vulpesovi co dělat, myslím. Jsem zvědavá, jak to bude dál.
Určitě budu dočítat, ale asi nepravidelně. Já ti nějak neumím hospodařit s časem, nic nestíhám. Začíná mi být líto, že jsem padesátku nezkusila, ale letos na to fakt nemám čas. Tak aspon budu dočítat, slibuju.

Obrázek uživatele Aries

On opravdu nemá moc co ztratit

Obrázek uživatele kytka

Já jsem teda zvědavá, jak tu dýku chce hledat. To je jako jahla v kupce sena, nebo ne?

Obrázek uživatele Aries

V podstatě je. Třeba ji vůbec nenajde, všechno je možný

Obrázek uživatele Aplír

Ti, co musí chodit do školy, si přejí, aby do ní nemuseli. A ti, co už do ní nemusí, se do ní občas touží vrátit. Tak vidím, že to platí všude. :D

Obrázek uživatele Aries

Zvlášť když jednoho vylejou...

Hrdina není zrovna sympaťák. Jsem moc zvědavá, co z toho bude!

Obrázek uživatele Aries

No, není. To je takovej antihrdina

Obrázek uživatele Eillen

Jen hlásím, že stále čtu. Ale nějak nevím co víc ke kapitole říct, než už bylo řečeno nade mnou :-)

Obrázek uživatele Aries

Ono se tam taky v podstatě nic neděje :-)

Obrázek uživatele Danae

Mně se hrozně líbí, jak ti tam ten les kolem Budče hraje jako samostatná postava. Úplně tam všude Bernarda vidím!
-A A +A