13x psaní v čase korony

Úvodní poznámka: 

Asi trochu kontroverzní výběr, někteří se tady chtěli od nepříjemné reality oprostit, ale jiní zase měli potřebu se z toho vypsat, zkrátka DMD je hodně různorodý svět. A patří k němu i to, že nějakým způsobem reaguje na současnost. A letošní ročník byl určitě mimořádný.
Zase by se našlo daleko víc zařazeníhodných stoslovek, co nadělat.

Drabble: 

A hned v březnu, v nultém tématu, se objevila stoslovka, která mě velice zasáhla, pochmurná, ale tak nějak odpovídající mé momentální náladě na počátku toho všeho:
Tanec zemřel, autorkou je Albia.
Naštěstí se dá všemu čelit s humorem a u nás je vždycky inspirace dost. Skřítě se nechává inspirovat hned v několika básničkách, například v téhle: Možná to byl krutý záměr, možná způsob žertu...
Každopádně nebyl důvod k panice. Anebo přece? Skvělá satira Svépomoc od L.P.Hanse
A dokonalý projev z nejvyšších míst Zakazuje se! napsala Evangelista biolog.
Každopádně jen co se rozšíří geniální chytroušky, budeme za vodou. ČESKO OPĚT V ČELE! informuje nás Tora.
Současnost se odráží i v některých letošních příbězích lidiček s neobvyklými jmény od Chrudoše Brkoslava Štýřického. Tento autor vedle toho také napsal velmi povedenou satiru O sušenkách pasírovaných.
Pochmurnou strunu opět velmi působivě rozezněla Amaranta ve vizi děsivé budoucnosti, která tehdy rozhodně nevypadala nereálně: Karanténa
A Sapfó trefně přiblížila pocity lidí, které nastálá situace ničila: Vzorce a rutiny
A zase k rozveselení: jak se žilo v Záchranné stanici záporných postav. Nařízení se musí plnit i v těžkých podmínkách, jak popisuje Tlegy.
A o tom, jak to pohádkoví záporáci zvládali, informuje Remi ve střípku Rady a porady Krkonoše 15. Oni jsou v obou stoslovkách dokonalí!
I letošního jara jsme mohli dál sledovat Novinky ze světa sportu z pera eliade. Byť se i tam objevila karanténa, naštěstí jen dočasná, pro žraloky Ožralovky. Majitelé čelistí jsou dnes zvláštně nejistí
Katty V zjistila, kde se vlastně virus objevil, ve skvělém střípku ze série o Minervě Kopr přijde z Prahy. Škoda, že nás Minerva nemohla ochránit úplně, ale dělala, co mohla.
Na závěr připomínka vyprávění o moudrém panovníkovi a epidemii od Envy. Příběh ještě neskončil, ale letos se uzavřel mile veselým a nadějným střípkem O šťastném lidu

Komentáře

Obrázek uživatele Tora

Děkuji za zařazení :)

Obrázek uživatele Chrudoš Brkoslav Štýřický

Děkuji za zařazení, jsem poctěn.

Jé, vďaka za zaradenie

Rádo se stalo, všichni si to zasloužili.

Obrázek uživatele Skřítě

Potěšeník... chmurům zmar! :-)

Potěšení na mé straně, ať žije deník coronavirového roku.

Obrázek uživatele Envy

Děkuji za zařazení! :D

Bylo mi potěšením.

Obrázek uživatele Tlegy

Vybranné drabble i fandom mám moc rád.

To já taky.

-A A +A