Práce snů

Obrázek uživatele Rebelka
Úvodní poznámka: 

Asi jsem letos napsala i lepší drabblata, ale tohle mě fakt bavilo psát. A navíc jako právník zaměřený na pracovní právo mám zvrhlou radost z nového důvodu zániku pracovního poměru, který mi zákoník práce může jen závidět :).

Drabble: 

Pracovní smlouva se uzavírá na dobu jednoho roku. Bude-li po uplynutí této doby zaměstnanec stále schopen výkonu práce, je možné pracovní poměr prodloužit o další rok.
Pracovní pokyny zadává zaměstnanci ředitel školy nebo Harry Potter (pokud bude opět potřebovat pomoci s otevřením Tajemné komnaty nebo jiným bojem proti Voldemortovi) nebo Hermiona Grangerová (bude-li Potter v bezvědomí).
Zdravotní pojištění se nehradí.
Pracovní poměr zaniká, vyroste-li zaměstnanci ze zátylku Voldemort...
Remus zvedl obočí.
„To jsem tam musel přidat po Quirellovi,“ vysvětloval Brumbál.
Remus se suše uchechtl a podepsal. Vždyť… jaká byla pravděpodobnost, že se Harry do něčeho namočí tři roky po sobě?

Závěrečná poznámka: 

Téma: práce všeho druhu

Komentáře

Obrázek uživatele Faob

Pracovněprávně bych do toho šel okamžitě, protože výrůst Voldemorta ze zátylku zaměstnance" je příliš vágně definován (jenom je zátylku?, musí celý Voldemort?), takže je to vlastně - co se možností vyhození týká - práce snů!

Obrázek uživatele Rebelka

Řekla bych, že jen že zátylku, takže když vyroste třeba z palce u nohy, tak pracovní poměr trvá :). A je pravda, že pro zaměstnavatele by byla výhodnější formulace: Voldemort nebo jeho část ;). Na druhou stranu by bylo na zaměstnavateli, aby prokázal, že to levé ucho, které zaměstnanci vyrostlo že zátylku, skutečně patří Voldemortovi :D.

Obrázek uživatele Lee

:DDD Ježkovy zraky, tohle by mi uteklo, naprosto geniální! :D

Obrázek uživatele Esti Vera

Pěkně jsi vybrala, tenhle kousek je skvělý :)

Obrázek uživatele Lady Peahen

Překvapivě přesně pasuje pro podmínky průměrného pracovního poměru;)

-A A +A