Velebme jej

Obrázek uživatele Rorico
Úvodní poznámka: 

Bonus jsem snad nikdy nepsal a proto jsem to chtěl tentokrát zkusit.

Fandom: 
Drabble: 

Provázet Společenstvo se rozhodl o své vůli, avšak nechtěl jít až do země Temného pána. Chtěl se odpojit cestou.

Avšak Prsten jej vábil.

On to netušil. Toužil totiž pomoci svému národu, vznešenému Gondoru, který stojí jako hradba západu proti stále mocnější Temnotě.

Chtěl pomoci. Své zemi i tomu, kdo nese Jeden prsten. Vždy pomáhal.

Teď měl na dosah pomoc největší. Takovou, která by zachránila jeho lid. Ale ta pomoc nutila k temným myšlenkám.

A nakonec jej donutila i k temnému činu.

Ze svého omylu však prohlédl a znovu se stal plnohodnotným členem Společenstva.

Proto velebme Boromira, neboť svou chybu odčinil.

Komentáře

Obrázek uživatele Achája

Mě bonusy ohromně baví, jen na ně nemám kdy :-D
Super, že jsi to zkusil. Povedlo se. Boromira mám vlastně celkem ráda...

Obrázek uživatele Rorico

Boromir je skvělý a nedoceněný :)

Obrázek uživatele Killman

Boromir je vlastně skvělá postava. Upřímně stál na dobré straně a není jeho vina, že vůle prstenu byla v jednu chvíli silnější. Lidi tak byly stvořeni. Holt neměl výhodu toho být maia ani onu bezstarostnost hobita... On i Frodo nakonec podlehl a ani ten Gandalf si ten prsten neodvážil vzít do ruky...

Obrázek uživatele Rorico

Boromir je v celém Společenstvu nejvíc lidský. Jasně, jelikož je tam jediný opravdu "jen člověk", tak je to logické, ale právě jemu velmi škodí, že ho všichni srovnávají s ostatními členy Společenstva, z nichž ani jeden není člověk (Aragorn je Dunadan, takže dlouhým životem taky dost ovlivněný) a právě v porovnání se všemi těmi dalšími bytostmi jsou lidské vlastnosti velmi dobře vidět. Úplně všechny vlastnosti.

Tak to určitě ano. Příliš se mi nelíbil, snad i proto, že byl ukazován spíš z té řekněme méně sympatické stránky, ale určitě měl v zásadě dobrou povahu a chtěl dobro pro svou zemi. A že si možná o sobě trochu moc myslel, měl pohled trochu omezený na to svoje a ne vždycky dost úcty k tomu a těm, kteří ho přesahovali, se mu dá odpustit. Podlehl ošklivému pokušení, ale litoval toho a skončil jako správný chlap.

Obrázek uživatele Rorico

V zásadě měl skvělou povahu. Byl naprosto oddaný službě své zemi a lidu, za jehož bezpečí a blaho nesl jako (budoucí) správce a vladař zodpovědnost, i své rodině. Pohled měl omezený spíš jen tím, že byl zaměřený na jasný cíl ochránit svoje lidi. Nic důležitějšího pro něj neexistovalo.
A ti ostatní, kteří ho přesahovali, mu to dávali docela podprahově sežrat a koho by to neštvalo. Navíc pro Boromira nebyl rozdíl, jestli Sauron a jeho vojska uchvátí "jen" Gondor, nebo rovnou celou Středozem, oni byli první na ráně tak jako tak. Takže se mu vůbec neleze divit, že se mu plán svěřit nejmocnější a nejnebezpečnější věc na světě dvěma hobitům odkudsi a poslat je s tím přímo Sauronovi pod nos, moc nezamlouval. Z jeho pohledu už akorát chybělo jim přidat mašličku, ať to má Sauron hezky naservírované :D

-A A +A