Bětu

Fandom: 
Drabble: 

U stolu si vždycky dávala ten kousek jídla, který ostatní nechtěli. Spávala na nejhorší posteli, ve studeném vlhkém koutě, protože ona to zvládne a druzí si to zaslouží víc. Rekordmanka v sebeobětování. Ohlížela se na všechny strany, aby našla svoje místo ve světě, milovala, aby byla milována, sledovala pohledy ostatních, aby věděla, jak se na sebe má dívat. Nakonec tím nemístným obdivem všechny okolo sebe začala dusit, jako když se na oheň přiloží příliš mnoho dřeva. Nemohli se nadechnout ve stínu těch nevyžádaných obětí a tak se rozutekli do světa. Možná, kdyby byla o trochu větší sobec, udělala by líp.

Komentáře

Obrázek uživatele Faob

Ty brďo, to je nebývalý přesný postřeh určitých "mučednických" povah (matek zejména)... Velmi vážný kousek, který vlastně parádně zpracovává zadání...

ó děkuji...

Obrázek uživatele Terda

Huh. To je velice dobré.

jako drabble, ovšem jako životní náplň je to horší...

Obrázek uživatele Aplír

Je zrádné sledovat pohledy druhých, aby člověk věděl, jak se na sebe dívat, snadno se může přehoupnout do komplexu méněcennosti.
Myslím, že ten, kdo se nevyžádaně obětuje, se cítí ukřivděný, když z okolí necítí patřičnou vděčnost - tedy projevy vděčnosti tak, jak on sám si je představuje.

Ano, sebehodnota a sebeláska by měla vycházet ze sebe, ostatní nám jí nikdy nedodají v potřebné míře, pokud nám zásadně chybí...

Obrázek uživatele mamut

Dobře popsané
utrpení obětavých maminek i šedých myšek a myšáčků, co přece nic ne-po-tře-bu-jí

A dělají to PRO DRUHÉ

-A A +A