Emoční obraz neuspokojivý

Úvodní poznámka: 

Jak by se mohl uplatnit detektor citů? Třeba takhle.

Drabble: 

Ve tři další pracovní pohovor.
Uchazečka představovala trochu sporný případ. Vzdělání spíše nepraktické. Některé znalosti a pracovní zkušenosti užitečné. Kariéra zatím nepříliš úspěšná.
Vypadala vlastně docela příjemně. Jenže poněkud... podezřele.
Poslušně nastavila zápěstí. Personalistka jí ho ovinula snímacím poutem a spustila detektor.
Hned bylo jasno. Vysoká hodnota nepřijatelných emocí. Strach, nervozita, nízká sebedůvěra.
Pohovor se pomalu odvíjel. Hodnota nepovolených emocí klesala, uchazečka měla zřejmě dojem, že jde všechno dobře. Ukazoval se mírný nárůst naděje a sebedůvěry. Nedostatečný. A pozdě.
Personalistka sice pro jistotu výsledky zkonzultovala s vedoucím, ale stejně věděla, jak rozhodne. Někoho takového jejich perspektivní dynamická firma rozhodně nepotřebuje.

Komentáře

Obrázek uživatele Keneu

Tak to bych byla v háji zeleném. Dost dobrý (zlý?) nápad.

Byla jsem poučená, že se o něco podobného pokoušejí aspoň baj oko - na základě různých psychologických poznatků, jaká gesta, postoje a cojávím co všechno vypovídají o našich náladách a rozpoloženích. Dost konsternující zjištění.

Čím dál tím víc firem požaduje "vyplnění dotazníku, nejde o žádné psychotesty" - a pak jsou tam otázky typu "Kdybyste byl/a dobyvatel a ovládl/a jinou zemi, měl/a byste slitování s těmi, co by odmítali vojenskou službu?"
Jako co to je??

Obrázek uživatele Faob

Vynikající! Ano, směřujeme k tomu, braňme se... Každé měření a škatulkování člověka nakonec dopadne špatně. Díky za moudré drabble.

Ono mi to téma evokovalo doslova 1984. Tam zřejmě i něco takového měli, protože znali dokonale všechny myšlenky a city vyslýchaných.

Ano, braňme se! Ať z nás neudělají jen humanoidní robůtky.

Obrázek uživatele Esti Vera

To je opravdu krutá budoucnost, zpracováno skvěle.

Obrázek uživatele P.M.d.A.

Výborné drabble!

Obrázek uživatele Rebelka

Perspektivní dynamické firmy jsou nejděsivější. Drabble super.

Přesně! To podepisuju!

Obrázek uživatele Tora

no to je hodně děsivá představa toto

Obrázek uživatele Aplír

Děsivá vize. Moc se mi líbí nápad i zpracování.

Obrázek uživatele Lee

Doufám, že se nikdy nebudu muset v budoucnosti (neřkuli kruté) ucházet o místo v perspektivní, dynamické firmě...
Hodně drsné drabble, připomíná mi trochu Psycho Pass, ve kterém člověka zavřou, když jenom má nějaký úmysl, který by mohl vést k trestnému činu... Brrr.

Obrázek uživatele strigga

Možná dobře, že do týhle perspektivní dynamický firmy nakonec chudák nenastoupí. I když jestli je to už norma všude okolo... uf. To bych asi byla celoživotně bez práce :)

Samozřejmě pohovor od pohovoru budou hodnoty stoupat a stoupat, takže je to začarovaný kruh. Doufejme, že nakonec se k něčemu dostane nějakou jinou cestou.

Obrázek uživatele Evangelista biolog

Děsivý obrázek. Moc povedené

Obrázek uživatele mamut

Kdysi jsem uvažovala o změně a pár pohovorů prošla a vždycky jsem z toho vyšla jako kariérní břídil. Tak teď už vím proč :D

Já jsem došla k tomu, že prostě vůbec nejsem pohovorový typ. Podle odborných rad je to fakt jako jít po hraně nože, všechno, co řekneme nebo uděláme může být použito proti nám.

Děkuju moc všem za komentáře.

Obrázek uživatele wandrika

Veru, takto sa tiež cítim na pohovoroch. V jednej firme chceli, aby som nakreslila obrázok, zrejme aby ho potom mohli psychologicky analyzovať pre svoje temné účely!

Obrázek uživatele strigga

Jé, to mi připomnělo, jak jsem na jednom pohovoru vyplňovala dotazník s legendární otázkou na to, jestli se ráda dívám do ohně. Do té doby jsem myslela, že je to urban legend. :D

Obrázek uživatele Keneu

Cože? A jaká je správná odpověď? Do ohně se rád dívá skoro každý, ne? (Pokud mu tam zrovna neuhořela půlka rodiny.)

Obrázek uživatele strigga

No, když přiznáš, že jo, tak máš snad prej nějaký sklony k agresivitě či co. Ale nevím, co si z toho tehdy vyvodili na pohovoru, vůbec to se mnou pak nerozebírali. :D Taky asi neznám nikoho, kdo by se nerad díval do ohně...

Nojo, chtějí se nám dostat pod kůži. Dík za komentík.

Obrázek uživatele Brygmi

Tak tohle je děsivý! Ale skvěle napsáno.

Děkuju.

Úžasně napsané, skvělé téma! Měli bychom se praktikám těch "dynamických perspektivních" bránit, dokud to jde. Než se tahle stoslovka stane realitou :-(

Taky si myslím, otázka je jak...
Dík za reakci.

Obrázek uživatele Saphira

Šmarja, to bych asi byla nezaměstnatelná! :D

Však já taky.

-A A +A