Růočls

Obrázek uživatele Arenga
Úvodní poznámka: 

Přiznám, že jsem nepsala úplně nové drabble - jde o starší kousek, dosud však veřejně nepublikovaný - psala jsem jej vloni Toře k Vánocům jako dárek (byla to 1/3 toho dárku) a později jsem drabble rozepsala do povídky Chtít nestačí, která vyjde v letošních Žoldnéřích fantazie.

Drabble: 

Nxůp ké řztmívz. vjzšůs dr dzíz iřozrůlpi- Krmýr b dpiřsdm= fpnš tpujpfpbsů p úžokrzé ms dzžrfmé člpůi líftpbá úpdifrl. molpůo umsůpdto-
!Mšlpjp. kslp kdo zx. iřoz molfx mrmrvjs,r.! útpjůídoůs lszrhptovlx krkovj zžéfmé- !Molfx. zp do usús,szikA!
Tpui,šůs- Zszémls dlptp pumsřoůo us liůsls. jtpuoůp ko, bxdzšjpbímé. ntszts ,íůr, bxůpiřoůo u út§,xdůpblx- Bčr,i usntímoůs ,s,omls. lzrtí d úp,pvé tpfpb=jp msfímé pbůob'pbsůs zx dútíbm= ůodo- /ůszoůs us zp bxdplpi vrmi- Býfx'z řsk. lzrtá drjmsůo ms úžéfšů. nxů nžrřls dpzbs l úozé. mszpý snx do krjp úp,pvé fplíusůs útsbofrůmš pnmpbpbsz déůx- Mr,pjůs ,s,omli uszšýpbsz fsůčé,o dzstpdz,oA
?ěůs zičoz. ýr dr zp mslpmrv mšksl usžéfé---

Závěrečná poznámka: 

Podle počitadla nesedí počet slov, ale to je způsobeno užitím některých znaků místo písmen. Čestně prohlašuji, že drabble má opravdu pouze 100 slov, nikoli 112, jak ukazuje počitadlo ;-)

Řešení:
Celé drabble je napsané tak, že je používána vždy vedlejší klávesa na počítači, a to první vpravo - Název drabble je tak Eliška. Velké A znamená vykřičník, protože vedle vykřičníku už mám jenom enter. Případné chyby jsou buď moje vina, protože jsem drabble "překládala" ve spěchu, anebo jdou na vrub jinému uspořádání mé klávesnice - apostrof mám totiž nahoře vedle háčku, vykřičník vedle uvozovek.

Text drabble v překladu:
Eliška
Bylo jí čtrnáct, chtěla se stát učitelkou. Jenže v současné době rozhodoval o přijetí na střední školu kádrový posudek, nikoli znalosti.
„Někoho, jako jsi ty, učit nikdy nenecháme,“ prohlásila kategoricky jejich třídní. „Nikdy, to si zapamatuj!“
Rozuměla. Tatínka skoro označili za kulaka, hrozilo jim vystěhování, bratra málem vyloučili z průmyslovky. Všemu zabránila maminka, která s pomocí rodového nadání ovlivňovala ty správné lidi. Platila za to vysokou cenu. Vždyť čaj, který sehnali na příděl, byl břečka sotva k pití, natož aby si jeho pomocí dokázala pravidelně obnovovat síly. Nemohla maminku zatěžovat dalšími starostmi!
Měla tušit, že se to nakonec nějak zařídí…

Komentáře

Obrázek uživatele Kraken

Dokonalé
Akorát snad první vlevo, ne.XD

Obrázek uživatele Arenga

heraldicky vlevo, ano, jinak vpravo

Obrázek uživatele KattyV

Arengo, to nemyslíš vážně. Fakt to musím vyluštit? Zkusila jsem první řádek, pak jsem si řekla, stačilo, a chtěla si drabblík hezky přečíst. A ty jsi ho tam bnevložila, ty jedna. Uf, jdu se tedy snažit.

Obrázek uživatele Arenga

myslím, že zrovna tenhle znáš

Obrázek uživatele KattyV

Já jo, ale co ti chudáci ostatní?

Obrázek uživatele Arenga

fpnžr. fpnže. iý kdr, zp zs, bůpýoůs
dobře, dobře, už jsem to tam vložila

Obrázek uživatele Tora

joo tohle přečíst, to je dřina teda! já když si občas nevšimnu, že mám blbě ruce na klávesnici, tak taky jen zírám, co jsem napsala :)

Obrázek uživatele Arenga

to já spíš píšu komplet úplně jiná slova, nepíšu všemi deseti, ale mám asi zautomatizované některé "cesty" jak jdou prsty

-A A +A