Ještě více delikates

Obrázek uživatele Kleio
Úvodní poznámka: 

Ve Fantázii není místo pro vaši reklamu!

Drabble volně navazuje na tenhle kousek.

Drabble: 

Paní Ajúola se laskavě usmívala na své tři nečekané hosty, které ráno "sklidila" ve své bylinkové zahrádce. Bludička, pidiďas a černomůrka nadšeně vylizovali už třetí talíř.
"Chutnalo?" zazněl její melodický hlas.
"Húhú!" mlaskla spokojeně Vúšvusula.
"A jak!" přitakal Ukuk. "Vznešená a laskavá paní, tohle je ta nejlahodnější koprová omáčka pod sluncem. Tam nade dveřmi vaší chaloupky, tam si pověste štít, vždyť vaší kuchyni by měli ochutnat všichni."
"To by mohl být problém," zasmála se, "žiji v Proměnlivém domě. A jak již název napovídá, mění podobu. Pokud se pro vývěsní štít nerozhodne sám, já mu ji nutit nemohu."
"Jaká škoda, uďasa."

Komentáře

Obrázek uživatele Nathanel

Tak to je kouzelné a velmi povedené. Že mě nenapadlo něco podobného, upidiďasa!

Obrázek uživatele Kleio

Jakože máme novou domácí nadávku? :D

Obrázek uživatele Faob

Zírám, úžasně doplňuješ svět Nekonečného příběhu o nové originální nápady, které - stejně jako kniha - přímo čiší radostí z fantazírování...! Rozvinout fantazii je konec konců mnohem důležitější něž většina jiných dovedností!

Obrázek uživatele Kleio

Já velmi děkuji. Myslela jsem, že naši milí přátelé zažijí mnohá dobrodružsví, nicméně zatím je jenom napadli motýli, zabloudili v lese a snědli kopr. Tak nevím, zde jim nepřihraju dalšího kamaráda. :-)

To je dobře, k čertu s reklamou. Paní Ajúola se svým domem (a zeleninovou zahrádkou) je mi takhle ještě milejší.

Obrázek uživatele Kleio

Ona tam byla prezentovaná tak krásně, ale zároveň jsem z ní měla vždycky trochu mrazení - když Bastian nemohl daleko od domu, protože ho vždycky přepadla chuť na její ovoce, to bylo trochu... strašidelný. Ale asi to opravdu byl ten archetyp laskavé paní. Doufám.

Vida, to mě ani nenapadlo, chápala jsem to prostě jako projev jeho bytostné potřeby mateřské péče, rodinného štěstí a prostě toho všeho, co měla asi ztělesňovat. Ale ono těžko říci, pravda je, že ve Fantázii je ledacos ukryto pod povrchem a všechno není tak milé, jak to vypadá.

Obrázek uživatele Kleio

Já tomu taky ráda a ochotně věřím, ale po tom všem, co se tam objevilo, to bylo najednou až moc podezřelý, že by tam byl někdo opravdu jenom hodnej, takže jsem čekala, že tam po poznámce s tím ovocem bude zase nějaká zrada. A ona nebyla. Což je dobře, protože paní Ajúola je bytost, kterou bych hrozně ráda potkala (a možná i ochutnala). :-)

Obrázek uživatele Killman

Takový dům, no nevim nevim, co když se rozhodne, že třeba nepotřebuje aby v něm byl záchod?

Obrázek uživatele Kleio

On se naštěstí vždycky snaží co nejvíc potěšit svoje hosty a obyvatele, takže když přijde na návštěvu dítě, najednou se v něm objeví pokojík s hračkami a tak.

-A A +A