Výklenek: Pojednání o údělu

Obrázek uživatele Profesor
Úvodní poznámka: 

A máme tu další střípek. Tenhle by vydal na tři, možná na víc. Snad témata dají.

NESOUTĚŽNÍ

Fandom: 
Drabble: 

Údělem ženy je mít rodinu, porodit děti a vychovat je. Starat se o svého muže a milovat jej. Údělem muže je postarat se o svou rodinu, živit ji, pomáhat manželce a milovat ji.
Role mužů a žen jsou staré jako lidstvo samo. Jejich důležitost se během času měnila. Prastará prvobytně pospolná společnost si vážila více ženy, pro její schopnost přivádět děti na svět, jiné doby upřednostňovaly muže s jeho bojovností a silou. Existovala období, která tvrdila, že jsou si obě pohlaví rovna. Trvalo tisíce let, než lidem došlo, že to není pravda a začali to respektovat.
To bylo před Habitatem.

Závěrečná poznámka: 

Komentáře

Obrázek uživatele Aries

tak to chci vážně vědět, jak to mají teď

Obrázek uživatele Profesor

Já se špatně vyjádřila.

No, mormálně. Chlap je chlap a žena žena. Oba respektují toho druhého a nesnaží se dělat ze sebe druhé pohlaví. (Nebo třetí nebo pětašedesáté.) Hádají se ale pořád stejně.

Obrázek uživatele Aries

Aha. Tak to mají v té apokalypse aspoň něco dobrého

Obrázek uživatele Profesor

Jo, to mají.

Obrázek uživatele Faob

Dobře a nekompromisně jsi to uchopila, kdyby to psal muž, bál by se reakcí! (A trochu se kryješ "sci-fi"!!!) Klobouček!

Obrázek uživatele Profesor

Když já si opravdu myslím, že muži a ženy si nejsou rovni, nemohou být. Každý z nich je stvořený jinak, je jinak obdarovaný, a třebaže se mi některé věci nelíbí, tak současná snaha o rovnost pohlaví je dle mého uchopená blbě. Přijde mi to totiž, jakoby se ze žen stávali muži a popírala se jejich ženskost, jejich schopnost rodit děti a s ní spojené náležitosti. A to není rovnost. Rovnost by byla, kdyby se ženská plodnost a křehkost vzala vážně a kdyby ženy netrpěly např. volbou mateřství vs. kariéra.
Uvědomuji si však, že tento názor asi nebude přijímán úplně kladně. Navíc opravdu nejsem feministka nebo křehká mateřská duše. Ale jsem žena a nevadí mi to.

Obrázek uživatele Esti Vera

Drabble pěkné a pod tohle bych se klidně podepsala, upřímně myslím, že bys byla překvapená, kolik lidí by se s tvým názorem dokázalo ztotožnit :)

Obrázek uživatele Profesor

Tak to já tedy jsem.

-A A +A