Padesátka - Kobovy noční můry - 47

Obrázek uživatele mila_jj
Fandom: 
Úvodní poznámka: 

Simona zůstala se spisovatelkou samotná. O kterou se víc bát?

Kapitola: 

„Matinku bych si vyprosila!“ zasyčela spisovatelka.
„Mám říkat spisovatelko? To mi k tobě vůbec nesedí, ty autorko slátanin.“ naježila se Simona.
„No dovol?“
„Ty už sis dovolila moc. Ta tvoje edice Sestra Simona nestála za nic. A já v tom musela hrát hlavní roli. V takové hrůze!“
„Četly tě miliony čtenářů!“
„Přeháníš. Ale připouštím, že to někdo četl, i když to byl děs běs.“
„Co máš sakra proti příběhu sestry Simony? Přece byla všemi milovaná a obdivovaná, ne?“
„Jo, ale za jakou cenu? A vůbec, proč jsi mi hodila na krk takového blbce? Tokal za každou sestřičkou a já to viděla! A stejně jsem mu musela naletět, ať jsem chtěla anebo ne!“ vzplanula Simona.
„A kdo si vymyslel a prosadil oskerušovou marmeládu s projímadlem, no? Kdyby ti tak nezdvihla popularitu mezi ženskýma v nemocnici, tak bych ti to nedovolila!“ rozhorlila se spisovatelka.
„No jo, ale co mi to přineslo? Začaly mi dohazovat chlapy, tedy spíš karikatury chlapů. To tedy byly týpky, to jsi mi dělala schválně? Mamánek, co ho matinka vykopla z baráku tak razantně, až si zlomil nohu. Alkoholik, co nešel pro facku daleko. Workoholik, kterého bylo potřeba tahat od práce heverem. Slaboch a zbabělec, co akorát békal do polštářů, jak mu svět ubližuje. Tak mne napadá... jak to tou dobou bylo s tvými vztahy?“
Poldýnka Pisárecká zčervenala a něco zamrmlala.
„Áha. No tak nechme chlapy chlapama, i když je to fakt výživné téma. Ale cos mi to vyváděla dál, ty mrzutá chobotnice?“
„Co já ti vyváděla?“
„No jak to bylo s učením? Taktak jsem složila zkoušku na sestru. Víš, co to je, když celou noční službu dřeš medicínu, pak si ráno položíš otázku a nevíš nic? Zase nevíš nic? A tak pořád a pořád? A zkoušku mám složit tak, že složím doktora naznak a ... a von mi to potom dá za dobrou? Tak to teda ne, to jsem se tak nakrkla, že jsem si to do té hlavy nacpala ještě jednou na poslední chvíli, takže jsi mi to nestačila vygumovat. A byla ze mne sestra tak, jak jsem to chtěla já.“
„No vidíš, jak jsi to pěkně zvládla!“
„Tys mi to tedy neulehčila, ty ne! Ještě žes mě potom nechala na pokoji – to jsi asi zrovna obracela život naruby Jakubovi, co? No aspoň jsem se mohla kromě práce i v klidu učit. Jenže cos mi pak provedla při zkouškách na doktorku, to ti nikdy nezapomenu. A byla by ze mne dobrá doktorka, to si piš. Všem blbým chlapům navzdory a tobě navzdory. Ale tys mi to zatrhla, a tak blbě!“
„Neměla jsi být doktorka, měla jsi být sestra! Sestra Simona!“
„No já myslela, že mě šlehne, když mi komise na přijímačkách řekla: Je mi líto, ale vy jste a budete sestra, protože sestra Simona k sobě patří, to je libozvučné. Doktorka bude Drahomíra, doktorka Drahomíra – slyšíte, jak to krásně zní? Ta hloupá husa, co na každou otázku jen blbě blekotala! Kromě toho, že jsem utřela – ty si myslíš, že čtenáři jsou úplně pitomí?“
Poldýnka zamumlala něco o tvůrčí krizi.
„Houby krize! Když to neumím, tak nepíšu! A když neumím chlastat, tak nechlastám! Zvlášť ne při psaní!“ kopla Simona do pootevřené skříňky kuchyňské linky. Vykutálela se odtud láhev od vodky a vypadla krabice od rajčatového džusu.
„Tak proto jsem se ráno probudila v base jako Slimmy! Tys ale musela být jako doga, ty jedna ožvýkaná rasova lopato. Jo a s tím nadáváním...“
„Pro nás dvě tu není dost místa!“ zasyčela Poldýnka Pisárecká. „Buď já nebo ty!“

Komentáře

Obrázek uživatele Aries

Hodně dobrých důvodů ke stížnostem

Obrázek uživatele mila_jj

Že jo? A nedala se zabrzdit a nedala a furt nechtěla Poldýnku pustit ke slovu. Ještě že se i SuperSimona musí občas nadechnout. :)

Obrázek uživatele neviathiel

Ahá, už se nám to vyjasňuje! Poldinka pytlačí v revíru Brakovi a démon Alkohol Poldince v tom jejím! Řešení je nasnadě!

(přestat psát a šťastný odchod Poldinky+Braka, Neviho+Simony a Koby+svíčkové se šesti do západu slunce)

Obrázek uživatele mila_jj

Přesně! :)
(A co chudák Rejstřík, toho zasnoubíš s kým čím?)

Obrázek uživatele neviathiel

S nejakou samici s hezkou kloakou?

Obrázek uživatele mila_jj

Rrrozkaz!

Obrázek uživatele Tora

Ožvýkaná rasova lopato! Kam ty na to chodíš, proboha, to jsou úžasný hlášky! Jen mě mrzí, že si je nezapamatuju a takhle kreativní teda fakt nejsem, abych to sypala z rukávu.
Tak teď se holky poperou, třeba nožem, anebo sekerou :). Tak se uvidí, jak kvalitní postavu Poldinka napsala.

Obrázek uživatele mila_jj

Dík moc za chválu. Občas mám dobrou chvilku. :)

Poperou, to si piš. Čeká nás Velká Závěrečná Bojová Scéna! (A já pro ni něco slíbila a taky to splním, aby si čtenáři nestěžovali. :) )

Obrázek uživatele Aveva

Bude bitká! Jen je teda blbý, že jsme asi všichni tým Simona a Poldýnce nebude mít kdo fandit ;)
Obrázek uživatele mila_jj

Třeba se někdo najde. :)

Obrázek uživatele Tora

No jakožto autoři bychom měli mít jasno, komu fandit, ne? Ještě aby tak začli chodit i další!

Obrázek uživatele Aveva

Já si svý postavy klidně na kafe pozvu.
Stejně si za to za všechno můžou sami ;)

No sakra! (Kolikrát už jsem tady asi začala komentář tímto výrokem, hmmm...) Tady se to ale vyostřilo. Takže ona měla Simona Slimmy už dost výživnou minulost.
No, já tak úplně na straně ublížených postav pořád nejsem. Tady to vypadá docela přesvědčivě, ale lidi velice rádi házejí svoje chyby a selhání na někoho jiného, vnější okolnosti, zlý osud, v tomhle případě všechno dohromady. A kdyby se měli všichni bát trestu za to, co napíšou a co udělají postavám, kdo by se ještě odvažoval psát něco jiného než nějakou blaženou růžovou knihovnu. Ačkoliv Slimmy je hodně zjevná autorská svévole, to zas jo.

Obrázek uživatele mila_jj

No jo, zkus se na to podívat ze strany postav. Konečně je tu někdo, na koho to hážet, tak do toho, hurá!
No, bojím se, že jestli nenapíšu ten odchod do západu-východu slunce, tak mi postavy jednou opravdu dorazí rozbít ústa. :)

A to včetně Jakuba Braka a Apoleny Poldýnky.

-A A +A