Na čem záleží

Obrázek uživatele Terda
Úvodní poznámka: 

Nahrazuji téma č. 24 - Zmatek matek
Pro Zuzku, Tess a všechny ostatní, co mě zahltili nápady. Mám dojem, že jsem zužitkovala snad všechno kromě železářství. A koz.

Fandom: 
Drabble: 

Pan Keith se přehoupl přes zábradlí. Jeho muži za ním. Tesáky. Sekery. Na rtech pokřik kuráže. Za Skřivánka. Za kapitána. Za vlast. Za ty, které se nedočkají. Manželů. Synů. Bratrů. Nezáleželo, s jakými slovy se vrhají do boje. Příval zuřivosti. Bičem jim bylo zoufalé odhodlání.

Šavle zazvonily studeným smíchem. Síla pantera a hbitost lasičky. Menuet na ostří čepelí. Elegance tanečního mistra proti syrovosti zrozené v podpalubí. Ve tváři sebedůvěra. Záblesk nože. Krev a řinčení kovu. Pohledy se střetly. V jeho překvapení. V jejím nenávist. Okamžik zaváhání. Opojný pocit pomsty. Stačilo bodnout. Rozehnala černé myšlenky. Msta byla zapovězena.
„Je konec, Bertrande.“

Závěrečná poznámka: 

Podle tety Wiki může matka kromě rodiče označovat také něco, k čemu máme silný vztah. Takže třeba vlast nebo loď (v případě námořníků). Případně ženu, která o něco pečuje a řídí. Takže Frances by vlastně mohla být taková matka pluku... totiž lodi.
Zmatek je v bitevní vřavě velký dost. Každopádně ho najdete jednak v prvním odstavci a jednak ve Francesině dilematu jestli bodnout nebo ne. Tak doufám, že se vlezu...

Komentáře

Obrázek uživatele Aries

Ty strašně dobře umíš tyhle zvukomalebný scény. Matka vlast projít prostě musí a zmatku tam je, co hrdlo ráčí

Obrázek uživatele Tora

popis bitvy je uchvacující, opravdu umíš

Obrázek uživatele Killman

To je scéna ...

Obrázek uživatele Faob

Téma osobně vidím celkem jednoznačně (už vlastně opravdu v prvním odstavci, matky by byly hrdé na kuráž a odvahu svých synů, ale zároveň by se o ně bály), konkretizace vřavy na střet hlavních protivníků je skvělá! (Zdvořile: chybí čárky před "s jakými slovy" a "Bertrande".)

-A A +A