Jeden protokol vládne všem

Obrázek uživatele Dr. Dark Current
Úvodní poznámka: 

V dnešním drabblátku bychom měli vzpomenout na něco, co používáme v dnešní době každý den.

Drabble: 

Když sem byl malý kluk, počítač byla naprosto nemyslitelná investice, a tak jsem se jal rozvíjet své vetešnické dovednosti. Díky tomu se mi povedlo sehnat všemožné perly, od prvních notebooků s černobílým displayem, po počítače ukrývající stovky starých her. Všechno to byly stroje z doby, kdy měla každá periferie svůj vlastní port.

Svůj první počítač s USB portem, vyměněný za lampové rádio, si budu doteď pamatovat stejně jako první USB myš, kterou sem v něm mohl vyzkoušet.

Dneska se už ani nepozastavujeme nad úžasnou univerzálností USB, které nám jedním portem dovolí připojit všechny periferie a jako bonus nabije náš mobil.

Závěrečná poznámka: 

USB za svých 23 let co je tu s námi ušlo pořádný kus cesty. Od pomalého portu, ve kterém toho zase tak moc nešlo, přes éru MP3 přehrávačů po dnešní dobu, kdy je jeho rychlost větší než rychlost vašeho internetového připojení a můžeme přes něj přenášet dostatek výkonu na nabíjení notebooku.

Kdo ví kam se takovým tempem univerzálnosti posune za pár let...

Komentáře

Obrázek uživatele Aries

No jo, to je fakt

Obrázek uživatele Rya

Když já byla malá holka, měl nejbližší počítač pro sebe celý dům a nabádali nás, abychom v jeho blízkosti nenosily silonové spodní prádlo :-) Kdoví, co ještě s tou technikou zažiju. Pěkné drabble.

Hehe. Ale kam se to všechno hrabe na tatínkův starý počítač Delta napojovaný na televizi a magnetofon. Po tom se mi opravdu stýská.

Obrázek uživatele mila_jj

Pravdu máš. (Taková dámská poznámka - viděla jsem USB flash disk s obrovskou kapacitou vyhotovený jako dámský stříbrný šperk. Taky využití.)

Obrázek uživatele neviathiel

Ovšem, pokud jsou porty dva, máte klávesnici a myš a potřebujete nabít mobil, jste nahraní :)

-A A +A