Svíčkový děda šel okolo na popravu

Obrázek uživatele Faob
Úvodní poznámka: 

Úryvek z románu.

Drabble: 

Nejen duchem živa lidská bytost, vece agnostikům biskup a lékař Blažej a chrání život před běsnícími nadbližními meditací v jeskyni; nelibuje si však Člověkem Žárlivě Zaujatý v poustevnictví (už pohled na zplihle motivovaného Adama přesvědčil, že není dobré, aby byl sám, ostatně i proslulý samotář Šimon nakonec na poušti obklopen davem!), a usmívaje se pod vševědoucími vousy (Jonáši, pamatuješ?), nechá jej vyhledat náhodnými náhončími; žalářovaný Blažej zbožně odmítne modloslužebnou žertvu, pročež počechrán železnými hřebeny, přímluvce zaniklého řemesla hřebenářů, vyjde vstříc svému pravému času na pravém místě: cestou na popraviště zachrání ucházející život chlapci s rybí kostí v krku, patron otorhinolaryngologie.

Komentáře

Jako obvykle, mistrně navršené, opravdu hutné a silné čtivo.

Obrázek uživatele Faob

Díky moc!

Obrázek uživatele zirafice

Musí se to číst pozorně, ale fakt dobré. Má to náboj

Obrázek uživatele Faob

Děkuji, jsi milá!

Obrázek uživatele Tora

Já se přiznám, že to čtu už potřetí nebo počtvrté. V Bibli nejsem natolik orientovaná, abych všechny narážky pochopila, ale čtu si rytmus a slova a představuji si, jak je skládáš. Působí na mne melodicky a rytmicky, muselo dát hodně práce to seskládat tak, aby to působilo takhle.
Hodně dobrá práce se slovy a rytmem.

Obrázek uživatele Faob

Óóó, normálně se červenám, převeliké díky Ti! Jo, jo, tohle se nepíše na první dobrou (za každým slůvkem - to jsem se asi naučil z DMD! - musí být spousta podkladů, ale dost pomáhá, že bez hudby ani písmenko - a když k tomu posloucháš melodický metal, konkrétně Sirény a Nightwish, určité tempo vtělíš...)!

Obrázek uživatele Tora

No teda, upřímně, tuhle muziku bych u tohoto drabble nečekala! Fakt. Ty kapely se mi líbí, ale já poslední dobou při psaní nejraděj ticho.

Obrázek uživatele Arenga

Já bych taky nečekala! To mne překvapilo :-)

Obrázek uživatele mila_jj

ORL má patrona? Moc zajímavé. Složité, ale pěkně napsané.

Obrázek uživatele Faob

Má! Děkuji.

Obrázek uživatele Peggy Tail

Tak tohle nemám šanci pochopit. Jsem jen takovej unavenej lidskej brouček. Já nevím, Faob by měl být literární styl. Ale je těžké neposlat kachnu každému tvému výtvoru, i když člověk nerozumí, ten rytmus, sklaba slov - "hutnost", jak už tu bylo řečeno, je fascinující.

Obrázek uživatele Faob

Jsi hodná, že komentuješ, ačkoli Tě jako čtenáře trápím... Díky!

Obrázek uživatele Rya

A opravdu je patronem ORL?!
Děláš to čím dál líp, tohle má úžasně barvitý a melodický jazyk (závist, mně už dělá problém sestavit smysluplnou holou větu :-)). Dokonalé.

-A A +A