Semenáčik bez nádeje

Obrázek uživatele wandrika
Úvodní poznámka: 

Sľúbila som síce, že k vrúbľovaniu nedôjde, lenže potom sa tu objavila táto naskrze romantická téma a... no však uvidíte sami.

Fandom: 
Drabble: 

Police v skleníku zapĺňalo desaťtisíc semenáčikov. Kaktusár Eiji Watanabe starostlivo prehliadal rastlinky veľké ako hrášky. Zdalo sa mu, že sa celkom uchytili.
Náhle sa zarazil. Medzi zelenými hlavičkami zazrel jednu tmavočervenú. Mohla to byť hniloba? Alebo sa mu medzi semiačka priplietla nejaká burina?
Nie. Bol to rovnaký kaktus gymnocalycium mihanovichii ako ostatné... ibaže očividne bez chlorofylu.
Watanabe si vzdychol. Rastlinka bola pekná, lenže bez chlorofylu nemala šancu príliš dlho prežiť. Taká škoda... nevadilo by mu starať sa o kaktus, ktorý by pre zmenu nebol celý zelený...
Pohľad mu padol na mladý hylocereus a rozhodol sa.
Tie dva budú rásť spolu.

Závěrečná poznámka: 

Takéto vrúbľované kaktusy, čo dnes bežne kúpite v kvetinárstve, pochádzajú z niekoľkých náhodne zmutovaných semenáčikov Gymnocalycium mihanovichii (vo svojej prirodzenej farbe napríklad tu). Ružový kaktus nie je schopný rásť sám osebe.
Fandom je tak trochu aj Historie, odohralo sa to v Japonsku počas 2. svetovej vojny.

Komentáře

Obrázek uživatele Rya

Když jde o záchranu života - nedá se nic dělat :-) Krásně použité téma. Nemám ke kaktusům skoro žádný vztah (až na to, že jednu dobu jsme měli doma Záchrannou stanice zneužitých kaktusů, což spočívalo v tom, že jsme po Vánocích koupily ve slevě ty chudinky natřené stříbřenkou a posypané zlatem s připíchanými ozdobami a santaklausovskými čepičkami, sundaly jsme z nich tu parádu, omyly je a nechaly dožít...), ale tahle drabblata se mi moc líbí (aspoň při nich nebrečím, jako když čtu Tajný život stromů...).

Obrázek uživatele wandrika

Také veci fakt robia úbohým kaktuskom?! :-o To je dobre, že si sa o ne postarala...
Ja som videla iba kaktusy so sušenými kvetmi prilepenými tavnou pištoľou, aby vyzerali že kvitnú, čo je tiež hrozné barbarstvo.

Ať žije kýč.

Jé, to je hezký. Myslím, že něco takového jsme mívali taky kdysi doma, každopádně je mi to povědomé. Moc mě potěšilo, že to dopadlo takhle dobře, bylo mi červeného kaktusu taky líto. Ať se jim daří.

Obrázek uživatele wandrika

Ďakujem. Spolu sa im bude dariť dobre :)

-A A +A