Tichá modlitba

Obrázek uživatele Karin Schecter
Fandom: 
Drabble: 

"Ve jménu Otce i Syna i Ducha svatého. Amen."
Kostel byl prosycený vůní kadidla i zápachem potu. Naplněn vírou a důvěřou, ale i strachem a nevyřčenou vinou.
Počkala až lidé kolem ní začnou vstávat. Nechtěla být první. Hlavu nechávala skloněnou i když si šla pro hostii. Okolní páry nohou se pomalu sunuly stejným směrem. Připadala si jako ovce vedená na porážku. A přesto necouvla. Jeden za všechny a všichni za jednoho.
Ona! On! Já ne.
Až půjde domů, nepodívá se kolemjdoucím do tváře. Půjde tiše. Bude se modlit. Za ta těla, houpající se pod kopcem. A aby ona nebyla další.

Závěrečná poznámka: 

Po napsání drabble jsem si uvědomila, že z něj možná není zřejmé, na kterou historickou událost odkazuji. Původní myšlenka pro drabble byly čarodějnické procesy v Salemu. Ale náboženství toho mělo na svědomí víc, takže by se to nejspíš dalo napasovat i na další historické události.

Komentáře

Obrázek uživatele Profesor

Promiň, ale trochu se mýlíš. Náboženství nemá na svědomí nic. Ubližují jedině lidé. Bohužel zase jen lidé pohodlně zapomínají, že církve jsou tvořené jen lidmi majícími stejné slabosti jako ti, kdo jsou vně.

Obrázek uživatele Karin Schecter

Omlouvám se, bylo pozdě, byla jsem unavená a špatně jsem se vyjádřila. Chtěla jsem to napsat tak, že se ty věci staly ve jménu náboženství (a nemyslím tím ani jen specificky křesťanství, myslím náboženství všeobecně). Což samozřejmě je na těch lidech. To drabble nemělo být žádnou protináboženskou propagandou, to bych byla sama proti sobě.

Obrázek uživatele Tenny

To je silné drabble, chudák holka. :(

Obrázek uživatele Karin Schecter

Díky.

Obrázek uživatele Remi

Doufám, že to s ní dobře dopadlo...

Obrázek uživatele Karin Schecter

Taky doufám ;) Díky za komentář.

-A A +A