Postupné slábnutí

Obrázek uživatele Eillen
Úvodní poznámka: 

NESOUTĚŽNÍ

předchozí část: http://sosaci.net/node/34895

Drabble: 

Od ztráty Jiřího uplynul měsíc. Přesto jsme se nevzdávali. Tomáš s ním nadále cítil spojení. Bohužel ale každým dnem sláblo. A slábl i Tomáš. Odmítal se napít lidské krve a živořil na zvířecí.

Nela se trápila a nesnažila se to přede mnou skrýt. Před pár lety měla s Tomášem krátký, ale intenzivní vztah. Stejně náhle a nečekaně jak začal, tak i skončil. Tehdy jsem se o Nelu bál. Jiří tenkrát přiznal, že vůbec netuší, co to udělá s Tomášem. Nakonec naše obavy byly liché. Ti dva přešli z mileneckého vztahu do přátelského.

Doufal jsem, že Nela Tomáše přivede k rozumu.

Závěrečná poznámka: 

Opět trocha informací:
Upír bez lidské krve postupně slábne. Začíná se to projevovat i na magii, kterou vládne. Pokud se stane, že by upír přišel o svého kožoměnce (myšleno úmrtí - ať už nehoda, či přirozené), do doby než mu Orákulum přidělí nového kožoměnce, může pít z krevních konzerv. Může použít i zvířecí krev, ale rozhodně to není dlouhodobé řešení...
Samozřejmě to funguje i na opak. Kožoměnec, pokud nemá svého upíra, chodí darovat krev, aby neztráceli kontrolu nad svými proměnami.

Komentáře

Obrázek uživatele Urrsari

Veľmi sa mi páči pozadie tohto príbehu, upíri a kožomenci, to je moje! A mechanika interakcie medzi nimi tvorí pekný kontrast medzi tradičnou upír vs vlkolak rétorikou.

Obrázek uživatele Eillen

Právě ta symbióza mezi upíry a kožoměnci mě u Lovců na první přečtení zaujala. Je to něco jiného, než je běžné a Lomeril si s reáliemi toho světa opravdu vyhrála.

Obrázek uživatele Tenny

To je zajímavý! Přiznám se, že mě nejvíc kožoměnec evokuje Mercedes Thompson, která se mění v kojota, ale přepokládám, že tihle se mění v jiná zvířata? :)

Obrázek uživatele Eillen

Tady se mění hlavně ve vlky. Jde i jiný druh zvířete, ale opět to má určitou podmínku. Až se k tomu v příběhu dostaneme, opět dám kratší vysvětlení. Nechci vás zahrnout všemi informacemi najednou. :-)

Obrázek uživatele Killman

Neobvyklé uspořádání.

Obrázek uživatele Eillen

Ale funkční

-A A +A