Strážci rozhraní

Obrázek uživatele Tora

Můj vlastní fandom. Zatím je z toho světa napsáno několik povídek, řada drabble a kniha Strážci rozhraní - Hrozba z minulosti.
V současné době je v procesu druhá knížka z tohoto světa.

Strážci rozhraní žijí běžně mezi námi, jen mají více schopností a dovedností než běžní lidé (některé získají během změny, kterou projdou po složených zkouškách, něco časem, kterého mají spoustu).
Hlídají rozhraní, tenkou slupku, která odděluje náš svět od světů obývaných různými tvory a bytostmi, které se snaží dostat k nám - jsou posedlí po emocích, které vyzařují z lidí.
Běžní strážci jsou vysíláni na místa, kde je zjištěno narušení rozhraní či podezření na průnik bytostí z jiných světů. Řeší běžné problémy, pracují většinou ve dvojicích. Revírníci jsou strážci, usazení delší dobu na jednom místě, začleněni do místní komunity, hlídající své přidělené území. Pokud zjistí nesrovnalosti, povolají k jejich řešení (pokud na to sami nestačí) strážce. Nejvýše postavení jsou vyšetřovatelé, kteří mají větší pravomoce a řeší věci, na které běžní stráci či revírníci nestačí.
Vše řídí Rada, ta kooperuje s podobnými orgány v ostatních světech.
Strážci, revírníci i vyšetřovatelé mají velké možnosti, ale nikdy nesmí jít proti lidem, nesmí posuzovat jejich jednání či z něj vyvozovat nějaké důsledky a hlavně, hlavně nesmí lidem ublížit. Ani dobrým, ani špatným.

-A A +A