10. Cesty k sobě

Obrázek uživatele Regi
Fandom: 
Povídka: 
Úvodní poznámka: 

Dopisový průlet Lenčiným pátým ročníkem.

Kapitola: 

Ahoj Rolfi,
jak se ti líbí na univerzitě? Jsem zvědavá, jaké máte předměty, jestli škola chová nějaké magické tvory, a jací jsou profesoři.
V Bradavicích se letos všichni tváří, jako kdyby se loni nic nestalo. Ani schůzky Brumbálovy armády se neobnovily…

Ahoj Lenko,
musím ti napsat něco úžasného. Na poslední chvíli jsem se rozhodl pro jiný obor studia. Žádná magizoologie, ale psychologie a sociologie v magii. Připadá mi fascinující místo zvířat studovat lidi. Kouzelníky i mudly. Jsem přesvědčen, že je to obor, který má budoucnost…

Ahoj Rolfi,
studovat lidi? To může být opravdu zajímavé. Ale budou tě pak ještě bavit naše prázdninové výpravy za magickými tvory?
Představ si, i když se BA pořád ještě neschází, mám dojem, že mám kamarády. Ginny se mnou sedává na společných hodinách ve třídě, s Nevillem jsem si onehdy moc hezky popovídala u jezera, s Harrym jsem byla na večírku u profesora Křiklana, a ostatní už mi skoro přestali říkat Střelenko…

Ahoj Lenko,
rád bych se bez vší falešné skromnosti pochlubil, že jsem byl v průběžném hodnocení studentů prvního ročníku už potřetí za sebou na prvním místě. Profesoři tvrdí, že mám před sebou velkou kariéru…

Ahoj Rolfi,
gratuluji k úspěchu. Jsem moc ráda, že se ti ve studiu daří.
Taky se mi ve škole nedaří nejhůř. Jen nemám vůbec čas na malování. Učení je spousta, protože zkoušky NKÚ se strašně rychle blíží…

Ahoj Lenko,
když píšeš o zkouškách, také se teď musím hodně učit, takže už asi nebudu mít tolik času na psaní dopisů. A abych nezapomněl. Letos se nejspíš o prázdninách uvidíme jen na pár dní, zapsal jsem se totiž na praktický letní kurz profesora Dale Carnegieho – Jak získávat přátele a působit na lidi. Zejména to působení na lidi mě opravdu hodně zajímá…

Lenka zamyšleně zírá na poslední Rolfův dopis. Co mu má odepsat? Že je to škoda? Že se na společné prázdniny těšila? Jenže těšila se vůbec? Je to ještě její Rolfi? Dětský kamarád, nejbližší přítel? Olízne si rty a snaží se vybavit chuť jeho polibků…
Vtom jí zaujme drobný záblesk na dně krabičky, ze které před chvílí vysypala Rolfovy dopisy. Sáhne dovnitř. Galeon! Očarovaný galeon Brumbálovy armády. Výraznou červení na něm blikají slova nápisu: Naléhavé! Schůzka u hlavního schodiště. Okamžitě!

Závěrečná poznámka: 

Pro neznalé kánonu: Naléhavá schůzka Brumbálovy armády na konci šestého dílu HP (Lenčina pátého ročníku) byla součástí událostí, které vedly k vraždě Albuse Brumbála.

Komentáře

Obrázek uživatele Rya

Očividně bude mít brzo Lenka mnohem méně času než její kamarád z dětství. A ten mi připomněl pár starých známých - kterým už po těch letech nic nezazlívám :))))

Obrázek uživatele Rya

Očividně bude mít brzo Lenka mnohem méně času než její kamarád z dětství. A ten mi připomněl pár starých známých - kterým už po těch letech nic nezazlívám :)))) pěkný kousek.

Obrázek uživatele Regi

Díky. Ona Lenka taky nemá v povaze někomu něco zazlívat. A jo, kanonické události opravdu naberou spád. Hodně rychle se pak dostaneme mimo kánon.

Obrázek uživatele strigga

Tomu teda říkám kurz snů :D o Rolfovi jsem zatím četla jenom v Bless the Child, kde je mi moc sympatickej - a o to víc mě tady štve, vyloženě mě mrzí, jak sobecky se projevuje. Hezky se to čte, Lenku mám ráda a Fred (i když jenom na obraze) je krásně kanonickej :) jo, a skřítka mi, koukám na rozdíl od jiných čtenářů, na nervy neleze. I když možná je to tím, že si ten pištivej hlásek neumím dost živě představit. :D

Obrázek uživatele Regi

To je mi líto, že tě Rolf zklamal, ale co se dá dělat, v každém příběhu si nějaká postava toho černého Petra - být nesympaťákem - vytáhnout musí.
Ale mám radost že čteš, že se ti Lenčin příběh líbí a dobře čte.

Obrázek uživatele strigga

Nezklamal, těžko mě může zklamat postava, která nemá nijak kánonem danou povahu. :) Jen mě štve o to víc, že mám jenom to jedno srovnání. A rozhodně budu číst i dál! :)

Obrázek uživatele kytka

Pro Lenku to je asi zklamání, ale nějak cítím, že to k tomu směřovalo celou dobu. Rolfa zatím ještě nezatracuju, projevuje se jako typický do sebe zahleděný puberťák (věk na to nejspíš ještě má), ale bohužel někomu tenhle stav vydrží až do smrti, tak doufám, že to nebude ten případ.

Obrázek uživatele KattyV

Já bych řekla, že přinejmenším nějakou dobu vydrží. Protože to byl přece on, kdo se postaral o to, že Lenka nemá žádné zakázky. To není zrovna známka dobrého charakteru.
A už teď je vidět, že jediné, co ho zajímá, je jájájá, jenom já.

Obrázek uživatele Regi

Přesně tak.

Obrázek uživatele Arenga

jojo, ten jájismus a sebestřednost je z jeho dopisů dokonale cítit

Obrázek uživatele Regi

Jsem ráda, že to tam je cítit. A zároveň si říkám, jesli by neměl mít viditelné i nějaké světlé stránky. Mně je ho vlastně až líto. ;-)

Obrázek uživatele Regi

Lenka je sice zklamaná, ale nemá čas být příliš smutná. Události se kolem ní řítí docela fofrem. A stejně si tak úplně není jistá, jaký druh lásky k Rolfovi cítí.

Obrázek uživatele Tora

No jo, tak už Lenka začíná chápat, že tenhle Rolfi už není tamten Rolfi, se kterým se potkávala o dovolených. Od podobných Jájínků raděj dál. Ale že to bolí, to určitě.

Obrázek uživatele mila_jj

No právě, čím dřív si to uvědomí, tím líp.

Obrázek uživatele Regi

Už se talo. Jenže život není jednoduchý. A tohle taky úplně jedoduché nebude.

Obrázek uživatele Regi

Přesně. Lenka už to chápe. Proto není smutná příliš. A vlastně na nějaké smutnění ani nemá čas.

-A A +A