7. Sibylou proti své vůli

Obrázek uživatele gleti
Kapitola: 

Hned po obědě sotva stará Jenovéfa zavřela oči, vrátila se Eliška k dopisu.

….Křižácké vojsko stálo na hranicích Čech. Ale sotva ji první rytíř překročil, vzplál. Po něm druhý, třetí, za chvíli plameny pohltily celé vojsko. Jejich trýznivý nářek drtil mé uši i duši, až jsem omdlela….

Ani se nedivím, pomyslela si Eliška. Nejprve do chudinky Beaty nalijí jed a pak vidí takovéhle krutosti, taky bych se poroučela.

....Probrala mě bolest. Někdo mě budil fackami. Otevřela jsem oči a ….Nade mnou stál sám nejvyšší pontifex. Měla bych být poctěna, že se o mě zajímá hlavní černokněžník, ale mě to spíš děsilo. I jeho nadšení.
„Věděl jsem, že to v sobě máš,“ pochvaloval si, „věděl jsem to. Byl jsem proti tomu, abys opustila Čechy, ale král na tom trval. Slíbil to své tetě. Naštěstí ses vrátila. Odpočiň si, zítra začneme natvrdo s učením. Budeš naše nejlepší věštkyně.“

To se lehko řekne a hůř provede, když obavami nemůžete zavřít oči a neustále myslíte na muka upalovaných rytířů. Jak je varovat? Ale nic mě nenapadlo.

Ráno přišli, i s nejvyšším. Tentokrát jsem se bránila, nechtěla jsem se napít durmanového odvaru, ale přemohli mě. Jeden mě chytil zezadu a druhý do mě lil nápoj. Sotva jsem tu břečku spolkla, vidění nastalo.

Spatřila jsem loď v přístavu a z ní vylézá obrovská, černá krysa, velká jak prase. Na koho se podívá, ten zčerná a zcepení…

„Co to tam máš? Takhle ty fixluješ, místo abys Bohu sloužila, čteš nějaký pamflet? Sestro apatykářko!“
Tak jsem se zabrala do sestřiných dopisů, že jsem přestala sledovat okolí a stará Jenovéfa, kterou jsem měla za nemohoucí, mě nachytala. Tohle bude zlé.

Komentáře

Obrázek uživatele Killman

To jsem zvědav, co všechno ještě uvidí.

Obrázek uživatele Arenga

zase přerušení v napínavém momentě... to už fakt není ani hezké ani vtipné ;-)

Obrázek uživatele Tora

Již, to je jako když mě vždycky nachytala mamka s baterkou a knížkou pod peřinou, taky jsem tušila, že bude zle! Teda ale ty vize... Brrr.

Obrázek uživatele Regi

Taky jsem takhle často dočítala, co jsem přes den nestihla :-)
Koukám, že se z té povídky klube horor!

Obrázek uživatele Aveva

No jo, ale jak se dozvíme pokračování, jestli jí to zabaví?
Obrázek uživatele mila_jj

Bude si to muset dočíst abatyše?
Chci pokračování hororu, opravdu děsivé to začíná být.

-A A +A