3. Ples

Fandom: 
Úvodní poznámka: 

Minulý týden jsem řešila spoustu věcí a tak jsem si tři minuty před nedělní půlnocí uvědomila, že jsem nic nepřidala. No co už, jeden týden jsem si zbytečně vyplýtvala. Mít o půl hodiny víc, tak bych se zvedla a něco sepsala. Tento týden bohužel vytížení zůstalo a do toho ještě udeřila nemoc, takže úplně "ideální" podmínky pro psaní. Ale snad to nějak zvládnu.

Kapitola: 

V průběhu dalších let se z Risy stala šikovná mladá slečna s vytříbeným chováním a přehledem, který ji mohl závidět leckterý muž. Milovala plesy i obchodní jednání, dychtivě nasávala vše, co jí mohlo pomoci být váženou manželkou nějakého významného šlechtice. Ale stále nepotkala muže, který by ji zaujal, který by splňoval to, co si vysnila už jako malá holka. Většina bohatých šlechticů v okolí byli buď nudní nebo staří nebo naprosto hloupí muži. A s takovými nehodlala ztrácet čas.

Doufala, že na plese, který se má konat jako oslava jejích narozenin, bude možnost se seznámit s někým novým. Byli pozváni šlechtici z Tristenolu i Tezárie, neboť byla i přes svou vybíravost považována za lákavou partii.

Oblékla si modré a střídmě zdobené šaty, které krásně ladili s její pletí a okouzleně se zaposlouchala do tónu příjemné hudby. Soustředila se na představování jednotlivých šlechticů a snažila se najít si vhodného ženicha. Usoudila, že několika z nich dá šanci při tanci a zkusí si s nimi promluvit.

Ples plynul ve víru tance a hudby a ona stále nebyla spokojená s kandidáty. Skoro si myslela, že má na muže smůlu. Asi měla moc velké nároky nebo špatně hledala. Přidala se do hloučku podobně starých šlechtičen z Tristenolu a Tezárie a zaposlouchala se do rozhovoru, který mezi sebou vedly.

"Slyšeli jste už o tom mladém muži, který připlul lodí a přivezl úchvatné zboží?" zeptala se jedna z dívek.
"Prý je moc hezký," přitakala druhá.
"A otec říká, že je moc chytrý a taky dobrý obchodník," dodala další.

Risu to zaujalo a proto se rychle zapojila do rozhovoru.
"O kom to mluvíte?"

"Jmenuje se Brent Veill."

"Veill? Já žádného Brenta Veilla neznám. A to bych přeci znala, když spravují Dramonské vévodství."

"Myslím, že se u Vás brzo ukáže, říkal, že chce navštívit své vzdálené příbuzné v Aldormě."

Závěrečná poznámka: 

Tak se mi konečně povedlo (během půl hodiny) sepsat to, co jsem potřebovala k rozjezdu příběhu. A dokonce se mi povedla i délka, kterou jsem nečekala. Tak snad se to bude líbit.

-A A +A