Dopisy Ježíškovi - 2018

Obrázek uživatele sos

Zde můžete v komentářích vyslovit své přání a požádat Ježíška o vysněnou povídku. Než Ježíškovi napíšete, musíte se přihlásit (případně registrovat) a přečíst si Pravidla.
Přihlašovací fáze skončí 21. 10. 2018 ve 24:00, proto s dopisem zbytečně neotálejte!

Komentáře

Obrázek uživatele Owes

Milý Ježíšku, je zvláštní, že po tobě letos nikdo nic nechce. Věřím, že by sis ten odpočinek po létech tvrdé dřiny jistě zasloužil, nicméně já si něco přát budu. Ona tě ta povídka pro mě nezabije a aspoň nezlenivíš. ;)

Rád bych si přečetl - stejně jako předchozí roky - povídku z Harry Potter fandomu. Tentokrát na trochu pochmurné téma: Své mrtvé nech za sebou. Nebudu tě nijak svazovat výběrem postav, ale pokud bys mi chtěl udělat jó radost, tak by hlavními postavami nemusely být náctileté osoby. Nějakým napínavým bitevním scénám se rozhodně nebráním, stejně jako romantice a decentnímu patosu. :D

A kdyby ti náhodou nevoněl tenhle fandom, klidně napiš na dané téma něco originálního nebo historického.

Děkuji převelice a snad se svým přáním nezůstanu sám.

Obrázek uživatele neviathiel

Milý Ježíšku,

jak dobře víš, letos jsem značně upadla ve fyzickém i psacím cvičení, stále jsem se nenaučila pravidelně vytírat podlahy a říkat lidem ne, ale snad si i přesto zasloužím dárek.

Ráda bych si přečetla povídku o stáří a stárnutí, prosím pokud možno z fandomu, který znám (Harry Potter, Budeč, MCU, Mignolaverse, Monstress, LXG, Runaways, Sherlock Holmes, Watchmen, špionážní, steampunk, historie, verneovky, mrazivé příběhy z dalekého severu, mysteriózní detektivky či třeba nějaký místní DMD fandom, však ty už víš).

Na oplátku obdaruji a snad i potěším někoho dalšího.

Tvá

neviathiel

Obrázek uživatele mamut

Letos to vypadá, že všichni mají všechno splněno - co si naplánovali, co chtěli, po čem toužili.
Také bych mohla napsat, že jsem si splnila spoustu svých tajných přání, ale přesto si myslím, že nějaké maličké se ještě najde.
A protože mám ze všeho nejraději ten nejobyčejnější život, tak bych si přála obyčejnou povídku - o naději a o snech a když to vyjde také o hvězdách a andělech.
Vidíš, ono zas není tak jednoduché říct obyčejný život. Jeden by z toho hned udělal román. Ale to nechám na obdarovateli, co z toho se bude dobře psát.
Ještě maličkost na závěr.
Ano, milý Ježíšku, nebyla jsem úplně hodná, sem tam jsem i zazlobila. Na druhou stranu, kdo někdy nezlobí.
Krásné vánoční těšení přeje
Mamut

Obrázek uživatele Keneu

tohle byl hodně zvláštní rok. Asi poprvé, co Ti tady píšu přání, si troufnu říct, že jsem byla hodná a hodnotná a opravdu jsem na sobě pracovala. Ne, uklizeno nemám, zázraky umíš jenom Ty ;).
Chtěla bych si v čase vánočním přečíst nějakou povídku, která by mi nějak rozšířila obzory, nějakou, co by dělala parťáka mému obvyklému knihovnicko-informačnímu povídání. A o čem? O naději, vytrvalosti, touze něco změnit k lepšímu a o klikaté cestě - nechci říct ke štěstí, úspěchu, spíš o cestě dál, o cestě co je sama cílem.
Nejlepší by bylo zakotvení reálné, historické, ale není to nutné.
Alternativy:
Trýznivý osud spisovatele, který píše sáhodlouhé série, prequel střídá sequel, pak se série protnou, potom zatočí do spirály... Kdo to má propojovat, jak to má čtenář číst? Vzpoura postav doporučena. Hororové prvky vítány.
Problémy crossdressingu aneb copak vážně nevidíte, že je to ženská? Shakespeare, pohádky, Noc na Karlštejně...
Songfic na Something Just Like This. Pokud Tě svádí ke komiksáku, věz, že se vyznám líp v DC, ale co se Marvelu týče, Loki neškodí v jakémkoli množství.
Moje fandomy jsou rozsáhlé, doporučuji historii, shakespearovky, Bibli a mytologii, dále pohádky, Potter, Tolkien, Narnie, Zeměplocha, Kronika Královraha, Gaiman, Princezna nevěsta...
Ježíšku, moc Ti děkuji za Tvůj zájem a snahu.
Tvá Keneu

Obrázek uživatele Esti Vera

Milý Ježíšku,
tak i já se přidávám s prosbou o jeden dáreček. S psaním to sice letos bylo takové všelijaké, zase jsem se ale snažila udělat něco s tou neuměleckou částí mé osobnosti, tak snad by se tam pro mě něco malého našlo :).
Ráda bych si přečetla originální příběh o hledání. Hledat se může ukradený milión, ztracená tetička i kouzelný amulet. Pojmout se to dá samozřejmě i jinak - postava může hledat sama sebe, Boha, smysl života - zkrátka nechávám prostor Tvé fantazii.
Ohledně žánru snesu mnohé (realita, historie, fantasy, sci-fi atd.), jen prosím originální (nefanfikční) tvorbu. Párovat můžeš kohokoliv s čímkoliv, i když prosím jen okrajově (ústřední by mělo být hledání, ne romantický vztah). Explicitnímu násilí se prosím také vyhni.
Ráda bych byla za nějaký hořkosladký, klidně i otevřený konec (hromadným sebevraždám ani romantickým patosům neholduji :)).
A teď, když jsem si naprosila hory doly, slavnostně slibuji, že i já nějakou tu povídku spáchám :D.
Mockrát děkuji, milý Ježíšku!
S přáním hezkých Vánoc
Esti Vera

Obrázek uživatele Carmen

Milý Ježečku,

letos jsem s psaním přání zase málem zaspala, ale zkusím to dát nějak dohromady.
Radost budu mít vlastně z jakékoli povídky, ale ještě o fň větší radost bych měla z příběhu:

a) o tom, jak někdo na Vánoce zaspal, nebo

b) o libovolné zvláštní vánoční tradici vybraných postav, nebo

c) o původu staré vánoční ozdobičky, kterou vybraná postava najde, nebo

d) z bradavického hradu o humorných vánočních událostech líčených z pohledu škrken, nebo

e) o vánoční cestě vlakem, nebo

f) motající se kolem tohohle citátu 12. Doktora - "Never be cruel, never be cowardly. And never ever eat pears! Remember – hate is always foolish and love is always wise. Always try to be nice and never fail to be kind." - jen obsahově, s Doktorem to vůbec nic společného mít nemusí,

anebo z příběhu, který

g) by podal alternativní druhý pohled na notoricky známou skutečnost/událost fandomu a uvedl ji do zcela nových a nečekaných souvislostí (příp. by se snažil nově, humorně nebo i vážně pochopit vedlejší postavu).

Fandomy, které mám opravdu moc ráda (totiž výběr z nich), přikládám:
Notoricky úplně nejraději HP (Poberty – nejradši Siria a Rema, ideálně nějak spolu, nebo Lily a Jamese, Severuse Snapea zamlada, historii Bradavic, případně rodinku Weasleyovic) a postavy z Fantastických zvířat, Doctor Who (10. a 11. a 12. a 13. Doktor, za River Song sušenka, mimochodem Keneu trapně stále dvě dlužím), Zeměplocha (především se Stařenkou Oggovou nebo Smrtěm), Daria, Dead like me, Gilmore girls, Fables, Sandman, Sherlock, Black books, Červený trpaslík, Jára Cimrman, Malý princ, cokoli od Jane Austen; taky mám ráda vše, co vychází z historie, pohádek, pověstí nebo jakékoli mytologie. Vybrat a kombinovat z toho můžeš cokoli, crossoverem nepohrdnu, ale celkem mi na fandomu nijak nesejde a nadšeně budu jásat i nad povídkou zcela originální. Párovat si tam můžeš kohokoli s kýmkoli, rovněž můžeš být nechutně romantický, sarkastický, lehce cynický či sršící vtipem. Dojemno či tragično, pokud se už vnutí, prosím v závěru alespoň decentně zabalit do optimističtějšího dárkového balení.

Slibuju, že budu na oplátku nadšeně a svědomitě ježit podle přání vybrané oběti a že budu snaživě šířit vánoční náladu (vždyť víš, že jsem vánoční člověk *nenápadně hledá vločky na okno*).

S díky a přáním krásného období předvánočního i vánočního

Carmen

Obrázek uživatele Remi

Vánoce se pomalu (ale jistě) blíží a tak Tě i já prosím o povídku.

Co se týče fandomu, doma se cítím nejvíc u Harryho Pottera, obzvláště v době Pobertů (Remus a Sirius vítáni). Nepohrdnu ale ani Záchrannou stanicí záporných postav, sérií Hraničářův učeň, Artemisem Fowlem, Foglarem nebo Mayem. Kdybys, Ježíšku, náhodou fušoval do anime, pak poprosím o Tokyo ghoula, Yuri on ice, Hetalii nebo Death note. Popřípadě buď originální nebo mi vybraný fandom pořádně vysvětli… ;)

A jestli Tě, Ježíšku, nezaujalo ani nic z tohohle, tak mi napiš co nejšílenější příběh o tom, jak Jituška Nováková přišla ke svým novým botám.

Nakonec Tě ještě prosím, aby se povídka odehrála o Vánocích a obsahovala co nejhezčí happyend. Líbilo by se mi něco veselého, nostalgického nebo tak nějak sladce, naivně romantického. Kdyby v příběhu zavoněla vanilka či skořice, zlobit se nebudu.

Jen se prosím vyhni příliš okatému násilí, náboženství a politice. Předem Ti mockrát děkuji a na oplátku slibuji, že i já se pokusím být tím nejlepším Ježíškem.
Tvoje Remi :)

-A A +A