Vánoční nadílka 2018 - Pravidla

Obrázek uživatele sos

V obchodech už prodávají čokoládové Mikuláše, takže je nejvyšší čas vyhlásit letošní ročník Vánoční nadílky!

1. fáze - dopis Ježíškovi (nebo třeba na severní pól, nebo kam chcete)

17. 9. 2018 - 21. 10. 2018 (24:00)
Ježíškovi můžete napsat pomocí komentářů k článku Dopisy Ježíškovi na našich stránkách. Vaše přání by mělo splňovat následující body:

  • Jakou povídku chcete - můžete uvést i více námětů a nechat autora, aby si vybral. Jedno z vašich přání ale musí být nezávislé na fandomu, tzn. buď si budete přát originální povídku (např. "Ježíšku, prosím napiš mi, jak Jituška Nováková přišla ke svým novým botám"), nebo zadáte pouze téma (podobně jako se vyhašují témata během DMD). Pokud nějaký fandom nemůžete vystát, nebo se v něm opravdu neorientujete, nestyďte se to Ježíškovi napsat.
    Ve svém druhém a dalším přání můžete žádat fanfiction založenou na jakémkoli dalším fandomu. (Rozumně zvažte, nakolik je váš oblíbený fandom znám. Logicky platí, že čím populárnější fikční svět, tím větší šance, že vám někdo něco napíše.) Specifikujte, co od povídky chcete - téma, žánr, postavy... Klidně napište i proč povídku chcete a co od ní očekáváte. Zase na druhou stranu, zbytečně Ježíška nespoutávejte. Dejte mu nápad a nechte ho, ať vás překvapí.
  • Jakou povídku nechcete - cokoli, co by vám opravdu vadilo a pokazilo by vám to dárek. Pokud opravdu nemůžete číst slash, napište to tam! Pokud lezete po zdi, kdykoli se objeví Draco Malfoy, varujte Ježíška! Ehm... pokud je vám méně než osmnáct let, zkuste se o tom nenápadně zmínit.
  • Opakujeme, že si můžete zažádat o více povídek (ať mají potenciální autoři z čeho vybírat), ale můžeme vám zaručit (pokud se nic nepokazí) pouze jednu.
    Použijte odpovídající formu. Neříká se "Ježíšku, dělej" ale "Ježíšku, prosím mohl bys?" Nedožadujte se povídky o konkrétní délce. To že vy stíháte do vánoc napsat třísvazkový román, neznamená, že to zvládne i Ježíšek.
    Zdá se vám to příliš krásné? Tušíte skrytý háček? Samozřejmě máte pravdu, protože účastí v této fázi (respektive napsáním dopisu Ježíškovi) se zavazujete též k účasti ve fázích dalších.

    2. fáze

    22. 10. 2018 (20:00) - 26. 10. 2018 (24:00)
    Blahopřeji, v této fázi se stáváte Ježíškem. Co to znamená? Projdete si přání ostatních a vyberete si osobu, kterou chcete obdarovat (pozor, vybíráte si osobu, nikoli téma!). Jedno z přání této osoby pak splníte (překvapivě tím, že napíšete onu vymodlenou povídku). Zapište si prosím za uši (a taky do diáře a na malý žlutý papírek, který si nalepíte na monitor), že je vaší povinností vybrat si alespoň jednu osobu. Proč? Protože máme tržní ekonomiku a když nic nedáte, nic nedostanete (ani uhlí! Uhlí je drahé!). Samozřejmě, pokud se budete cítit štědře a budete-li vánočně naladěni, můžete napsat povídek víc. Horní limit neexistuje, ovšem v této fázi se zavazujete splnit alespoň jedno z přání vybrané osoby!

    Příjemce daru si zarezervujete tak, že nám v určeném termínu (to znamená ani o minutu dříve!) zašlete mailem na sos.hp.ff@gmail.com jméno vámi vybraného obdarovaného a také jméno jednoho náhradníka (ten vám bude přidělen v případě, že v okamžiku doručení mailu nebude již první příjemce daru volný). Nezapomeňte prosím mail podepsat přezdívkou, kterou na našich stránkách užíváte, ne vždy je ji možné rozpoznat z mailové adresy. Jméno vašeho vyvoleného vám vždy potvrdíme mailem.
    Platí striktní pravidlo, že kdo dřív přijde, ten dřív mele - ve speciálním článku budeme průběžně škrtat jména zamluvených, abyste věděli, koho si ještě můžete vybrat. Výběr je nevratný a neměnný. Příjemce nebude až do rozbalení dárku vědět, kdo a co mu píše (překvapení je hezká věc, ne?). Pokud neprovedete rezervaci do uvedeného data (do půlnoci, počítá se datum a čas uvedený v hlavičce emailu), bude vám někdo přidělen. V případě, že jste se nezúčastnili fáze první, a přesto chcete některou z povídek napsat, určitě tak učiňte, ale nezabírejte si žádnou osobu. Nezbylo by pak na oficiální účastníky.

    3. fáze

    do 25. 12. 2018 (12:00 - poledne)
    Fáze nejtěžší. V tomto momentě je třeba skutečně napsat dárkovou povídku.
    Svůj dárek byste měli na tyto stránky vložit do 25. 12. do poledne. Je možné vložit například jen první kapitolu atd., předpokládá se však, že byste povídku měli v dohledné době dokončit. Pokud opravdu nestíháte, dejte nám alespoň vědět o tom, že žijete a že píšete v komentářích u článku k tomu určenému. Upozorňujeme, že pokud někdo povídku vůbec nezašle (jako že se to už stalo), nebude se moci zúčastnit DMD 2018, tak bacha na to.

    Pokud jste tak ještě neučinili, podívejte se prosím i na návod pro vložení povídky.
    Otázky a připomínky piště rovnou do komentářů. Pokud se chcete zúčastnit a potřebujete vytvořit na našich stránkách účet, napište nám na sos.hp.ff@gmail.com.

    A na závěr: Veselé Vánoce a těšíme se na vaše povídky!

Komentáře

Obrázek uživatele Carmen

Já teda radši i sem píšu, že jsem nestíhající sklerotik :( a povídka pro neviathiel tu přistane dneska večer.

-A A +A