Velký lov

Obrázek uživatele hidden_lemur

Na parkovišti pod lesem stojí obvyklá skupinka. Pán v mikině s kapucí, co si obvykle držívá odstup, ale byl to vlastně on, kdo je zavolal. Paní - nejspíš jeho manželka - v teplákovce celé od bláta. Vypadá úplně obyčejně, ale máte vidět, jak se vrhne do boje, když jde o odchyt. Kapánek totiž klame tělem. Zatímco sem jeli, stačila odvést domů své dva hafany, a celou dobu v dešti a blátě pomáhala. Bohužel marně.
Krátkovlasá holka za volantem zaparkuje a ta druhá - hubená, celá v růžovém a s nádherným hárem jako z Tizianovejch obrazů, vystřelí ven a řítí se rovnou ke skupince.
"Dobrý den, díky za zavolání. Tak kde je?"
Paní ukáže ke křovisku na opačné straně parkoviště. Něco tam je. Něco velkého. Možná dokonce obřího. Vypadá to rotvajlerovitě. A očividně se to bojí.
Teprve teď si všimneme, co má zrzka v ruce. Vodítko. A piškoty. Chvíli příšeru v keřích pozoruje, pak zavolá a pro jistotu zašustí sáčkem. Obvykle to nezabere, ale nikdy nevíte.
Dvě vteřiny.
Tři.
Pak z houští váhavě vykoukne obří, uslintaná hlava. Po ní i celý pes. Mokřejší už být nemůže. Plíživě se o kousíček přiblíží a opatrně, jako by si nechtěl zadat, zavrtí pahýlkem ocasu. Zrzka vyloví z pytlíku piškot a dřepne si na bobek.
"Tak pojď, ty trubko."
Celá skupinka se přikrčí. Ptáci ztichnou. Celý vesmír zadrží dech.
Svalnatý, chlupatý kolos se pohne kupředu. Pomaličku, o-pa-tr-ně. Funí přitom jako sentinel. Ale zatím nevykazuje agresivity, ani co by se za nehet vešlo.
Veliká tlama se otevře a jazyk slízne piškot jako malinu.
"Tak je hodná," pochválí psa - co je ve skutečnosti psice - zrzka. Obstarožní rotvajlerka ji zvídavě očichá. Zrzka ví, že z ní musí cítit útulek a také Prince Chluponě, který na ni čeká doma, ale stejně se nebojí. V psích chování čte za ty roky jako v otevřené knize a tenhle obr vypadá laskavě. I když trochu vystrašně.
Podrbe tu mokrou, zablácenou kotrbu a psice jí na oplátku olízne ruku. Nasadit obojek je otázka pěti vteřin. Psice neprotestuje. Zrzka tím míň. I když ví, že na večeři s Honzou přijede pozdě. A že bude vypadat jako motokrosař po závodě, neboť bude mít tuhle rotvajleří babičku celou cestu na klíně. Ale to je fuk.
Tohle je poslání.
A některé psice ochraňují sami andělé.
Některé útulky taky.

Podporuji: 

Vím, že je po termínu, nestihla jsem uveřejnit, přesto prosím, nebijte mě, neboť podpořit tuto skvělou organizaci je pro mně také důležité.
http://anidef.cz/
Nemají sice zatím možnost zasílání DMS, přesto je tisíc způsobů, jak těmhle fantastickým holkám pomoci a podpořit je. Dělají spoustu fantastické dobrovolnické práce zadarmo, ve svém volném čase a zařizují převozy, veterináře a podobně, z velké části z vlastních kapes. Proto jsem se před nedávnem také stala Andělem. Protože je znám. A vím, že bez nich to fungovat nemůže. Díky!

Fandom: 
Klíčová slova: 

Komentáře

Obrázek uživatele Iantouch

<3 Poslední dobou nějak moc utrácim za psy. Ale oni si to zasloužej. :)

Obrázek uživatele hidden_lemur

Děkuju! :)

Obrázek uživatele HCHO

zrzka v růžovém je skvělá hrdinka :))))

Obrázek uživatele hidden_lemur

Moje ségra.:D Musím uznat, že v mnohých případech opravdu klame tělem.:)

Obrázek uživatele hidden_lemur

Lidi, moc a moc děkuju za příspěvky, jste skvělí! Jen na okraj - ta psí babička z povídky stále ještě hledá domov. Najdete ji zde: https://www.facebook.com/utulekzim/photos/rpp.1623432284616278/197006829...

-A A +A