Cestovatelka

Úvodní poznámka: 

Co se stane, když vévodové zjistí, že se korunní princ oženil bez jejich vědomí a souhlasu?

Fandom: 
Drabble: 

Jak nejlépe poznat Aldormu než procestovat ji křížem krážem? I v našem světě jsem patřila k nadšeným cestovatelům, ale tady to cestování dostávalo jiný rozměr. Nevím, jestli jste někdy seděli na voze taženém koňmi, ale trvá to fakt dlouho, než se někam dostanete. A taky cítíte každou nerovnost na cestě. Zlaté české asfaltové cesty. Když totiž Michael urazil vévody svou unáhlenou svatbou, musel je poté diplomaticky navštívit a nabídnout jim něco jako omluvu. A já jsem jela s ním, abych krotila jeho cholerickou povahu. Takže jsem byla nadšená, když jsme se vraceli zpět na Wildaran - královnou všech cest v Aldormě.

Závěrečná poznámka: 

Díky svezení na voze loni v létě, jsem pochopila, proč bylo obsazování západu (Ameriky) tak zdlouhavé, když tam jeli rodiny s dětmi na vozech. Chvílema jsem měla pocit, že pěšky by to bylo stejně rychlé.

Komentáře

Obrázek uživatele kytka

Tady musím reagovat:
Osadníci v Americe měli dokonce většinou vozy tažené volky. A skutečně šli vedle spřežení, na voze se vezly jen ženy s malými dětmi. Třeba i tisíc kilometrů.

Drabble pěkné.

Obrázek uživatele Faob

Zdá se, že svazek hned na začátku vykročil správným směrem: nebát se těžkostí a jejich sdílení i znát meze toho druhého, je-li holt někdo cholerický, potřebuje k sobě diplomatku!

-A A +A