Sen

Toto (až příliš krátké) dvojité drabble bych ráda věnovala na podporu organizace Pomocné tlapky, která se zabývá chovem, předvýchovou a výcvikem asistenčních psů. DMS POMOCNETLAPKY je možné zaslat na tel. číslo 87777.
Poznámka: Několik slov - patřících ke stylu, který běžně nepoužívám - jsem si zapůjčila od G.G. Byrona.
Přístupnost: pro všechny

Jedné horké letní noci se mi zdál zlý sen. Snad ho způsobil tropický žár rozpáleného města, snad sklenice vína přes míru. Ten sen mne zanechal s očima široce rozevřenýma do pomalého svítání a s myslí roztřesenou strachem.
Jen málo z mých slabostí pochází z okolního světa. Nerada trpím soucitem a nevyžádané milosrdenství zdá se mi být zbytečným přepychem. Přesto však, držím-li v dlaních žalostné shluky slov, které se obvykle nazývají špatnými příběhy, naplní se mé srdce téměř něžným citem. Vinou se ke mně jako právě narozená koťata – osiřené, odvržené, plné šrámů a boláků. Přesto i ony, v touze po životě, která je vyhrazena všem tvorům, chtějí být čteny.
Mnohdy jsou nemocné, deformované již od samého narození, ale právě tato nezaviněná ošklivost mě láká. Je v ní cosi hluboce upřímného. Cosi, co nedokáže vystoupat do výšin gramatické správnosti a přežít v blahoslaveném jasu syntaktické dokonalosti. Jsou polámané, pokroucené a páchnou smrtí, ale přesto jsou v nich pevně zakotveny kořeny všech budoucích příběhů.
V tom snu, jenž snad byl jen snem, byly všechny špatné příběhy vykázány z našeho světa. Omámena spánkem jsem vstala a zkontrolovala, že nepohaslo jasné slunce, že hvězdy nejsou vysunuty z drah a že z jitra vzejde další den.



Na základě této povídky jsem odeslal/a DMS nebo příspěvek na účet
(klikněte pouze v případě, že je to pravda)
Komentáře (archiv): 

Čt, 2012-08-30 00:50 — Erys
Páni!

Bože! Když jsem před pár dny pročítala příběhy, nechal mě tenhle celkem v klidu. Když jsem si je o něco později připomínala, prolétávala jsem ho očima a vybavovala si, že mě nezaujal. Pak mě ale pár slov zaujalo, a přečetla jsem si dvojdrabble celé znovu. A znovu.
A vyrazila konzultovat se svým studentským rozpočtem, jestli se v něm nenajde ještě jedna třicetikoruna. Prý najde.
Protože jsem zůstala okouzlená, naprosto okouzlená.

Út, 2012-08-28 16:17 — Danae
Je dobré mít tě tady,

Je dobré mít tě tady, Šarloto, rytířko příběhu.

Ne, 2012-08-19 08:34 — Rebelka
Páni, to je tak silná

Páni, to je tak silná myšlenka...
Pro mě jednoznačně perla letošní dobročinnosti.

So, 2012-08-18 00:43 — Keneu
smekám

po přečtení Tvých dílek z Knihy příběhu ze mě pravidelně zůstávají jen vykulené oči s absťákem
ten jazyk! to téma! to pochopení pro špatné příběhy!
ó ó ó
děkuji za další dávku tohoto návykového úžasna

Rok: 
2012
-A A +A