Bez ladu a skladu II

Obrázek uživatele Tora
Úvodní poznámka: 

Jsem tu s druhým bezladosklaodvým výběrem. Těch drabblí, co se mi líbilo, bylo moc moc moc. Tady je druhá patnáctka autorů s jejich drabblátky.

Drabble: 

Letos zaválela strigga . Její znovuzkuté lžičky a Neo nebo agenti s kufry lžiček jsou prostě legendární už letos. Ale nejen lžičkami živ je člověk. Prvně mě pravda trochu vylekala, když ohlásila Konec Záchranné stanice záporných postav, ale naštěstí máme Voldemorta, Saurona a další, kteří se zasloužili o Znovuzrození Záchranné stanice záporných postav. Ještě, že tak!

ReiNatus a jeho Království Ká mě skvěle bavilo celý duben. Díky za něj a též díky za odkaz na královské stránky. Děkuji, Výsosti. Díky i za Knihovníkovo pozorování.

ef77 mě nadchla svým zpracováním tématu Mazanec a mazanice. Dostat do tohoto tématu Sherlocka Holmese, to je kumšt hodný mistra. Rybář na řece Maas.

Carmen skvěle popsala, jak to dopadne v pohádce, když se do zásobování začne motat Královská unie. To potom hnedle nastanou Potíže s výpadkem sortimentu.

Rebelka je prostě formát. Její drabble jsou opravdu skvělá. Humornými mě donutí smát se nahlas, ale já nevyberu humorné. Vyberu to, které mě opravdu vzalo za srdce. Věnováno bylo Zuzaně, a kdo miluje Vlaštovky a Amazonky stejně jako já, ví, že Oni se neutopí. A to je moc dobře.

Terda a její Skřivánek, moje srdcová záležitost. Pokaždé na obzoru vyhlížím plachty bílé a honem k nim spěchám. Nezklamala ani letos. A že to bylo letos zase drsné, protože Když se kácí les... tak holt létají koule, stožáry i ty pověstné třísky.

Já mám prostě pro ZSZP slabost, to musím uznat. Ale toto drabble si jít do výběru vážně zaslouží. Eillen a její Žádost o dotaci. Doufám, že ji dostali. Přála bych jim to.

Taky se mi moc líbilo, jak hidden_lemur a jeho soused složili zbraně.

Skřítě s jeho básněním mě baví každý rok. Protože víte například, že Statistika nuda není, když se správně okoření?

Čarodějnice nás pozvala do světa převážně pohádkového, ale vysvětlila nám,že lidová slovesnost často pohádky naprosto překroutila. Tušili jste například pravdu o motýlu Emanuelovi a makové panence? Ne? Tak si přečtěte O dívce přelétavé a šviháku makovém .

tif.eret a její temná stoslůvka. Jsou znepokojující a většinou dost drsná. Zvlášť, když je jejich aktér V akci.

Jak by tu mohl chybět Bídák? Zvlášť poté, co nám tak napnul nervy s popravou mladého hocha. Takže jsem byla posléze moc ráda za Ztichlý lokál.

mamut mě dokonale šokovala svým drabblem Mlhovina. Přeju jí, ať je už jen a jen dobře. Něco podobného prošlo letos v dubnu v mé velké blízkosti a já jsem moc ráda, že to dopadlo, jak to dopadlo, tedy bez následků.

Dojala mne Peggy Tail a její dotaz Co bys, mami, chtěla dohnat ty? Její maminka je úžasná a ten seznam skoro celý podepisuji. Jen bych tedy nezahazovala ten počítač...

A na závěr něco složitějšího. Vinpike nás nutí přemýšlet - nebo tedy aspoň mne. Někdy mám pocit,že snad magický realismus ani nepochopím. A většinou mi přijdou jeho drabble drásavá a smutná. Nejsou však proto o nic méně zajímavá. Moc se mi líbily Dveře, tma, déšť.

Závěrečná poznámka: 

Myslím, že ještě pár oblíbených autorů a drabblat mi zbývá, takže to vypadá ještě na jeden výběr. Prostě těch super kousků bylo letos opravdu hodně.

Komentáře

Obrázek uživatele Eillen

Vůbec jsem nečekala, že bych měla šanci mezi tak skvělými autory a autorkami něčím zaujmout.

Obrázek uživatele Tora

Nepodceňuj se :). Je to zbytečné. Vybraný kousek to dokazuje!

Obrázek uživatele Peggy Tail

Moje máma se dostala do výběru, to je skoro neuvěřitelné! :DD
Děkujeme, já se klaním.

Obrázek uživatele Tora

To nemusíš, zasloužíte si to obě. Z drabble je vidět, jak máte krásný vztah. Tedy doufám. To by totiž bylo moc dobře.

Obrázek uživatele Peggy Tail

Když vyprávím ostatním o mojí úžasné rodině, vůbec mě nechápou a já si jen v těch chvílích uvědomuji, jak vzácné to je, ale vděčná jsem za to každý den. Díky.

Obrázek uživatele Bídák

Páni, dostat se do jednoho výběru jsem pokládal za čest. Ale do dvou? To jsem fakt nečekal.
Dík za zařazení a doufám, že mi bude to letošní napínání nervů prominuto.
I když nemůžu slíbit, že se něco podobného nebude opakovat... Přeci jenom Northgard je nejhorším možným místem v celé slavné Ecorii...

Obrázek uživatele Tora

:) ten postesk byl jen takový na oko. Naopak, to napínání je přesně to, proč ty pokračovací fandomy tak ráda čtu. Díky za posezení v tvé hospůdce, Bídáku. Doufám, že si to někdy zopakujem.

Obrázek uživatele Faob

Děkuju moc za Vinpika, popis jeho drabblat je tak krásný, že mám skoro chuť si ho i přečíst!!! Díky!

Obrázek uživatele Tora

Možná bys mohl, hele :) a pozdravuj ho.

Obrázek uživatele mamut

Děkuji, moc si toho vážím.

Obrázek uživatele Tora

Já děkuji též. Ráda jsem tě četla.

Obrázek uživatele Skřítě

děkuji za poklonu, tím spíše, mám-li takto věrné čtenáře :-)

Obrázek uživatele tif.eret

a moc díky za zařazení do výběru :-)

-A A +A