Nec alter vivere potest, si alter vivit

Obrázek uživatele Voldemort
Úvodní poznámka: 

bez nároku na bod poslední drabble sezóny!

Drabble: 

Celý život mu probíhal před očima jako dlouhatánský filmový pás. Bylo to zvláštní, vzhledem k tomu, že nikdy nebyl v kině. Tedy jen jednou, se svou první ženou, jak náhle spatřil v jediném rámu. Viděl permanentně vyděšený výraz své matky, pitomý úsměv svého učitele a protivníka, ohně divoce se rozpínající pod severním nebem a svého mistra, smích obou dcer, který pro něj nebyl ničím víc než indikátorem spokojenosti, krev, zmítající se lidská těla, zelené a rudé záblesky kleteb, které se nepromíjejí, pak konečně plameny tryskající z astronomické věže.
Život mu proběhl před očima a odletěl k jinému kusu jeho duše.

Závěrečná poznámka: 

A ano, ta poslední věta je cliffhanger!

Název znamená to profláklé Ani jeden nemůže žít, jestliže druhý zůstává naživu. Posvětil mi to latiník z povolání, ale je stále docela dobře možné, že je to blbě :D.

Komentáře

Obrázek uživatele Lee

Cliffhangery jsou dobré! :) Jinak věta se mi zdá v pohodě (jasně, co já vím, ale i tak... myslím, že pro účel názvu plně postačuje, že jsem si to dokázala přeložit. :)). Ten život probíhající před očima je popsán skvěle. (A vůbec - jakkoli často popisovaná věc /ten život probíhající před očima v jediném okamžiku/, je to hrozně zajímavá představa.)

Obrázek uživatele Voldemort

Děkuju :)

Obrázek uživatele Blanca

Ten čas vložení je pecka :D (A drabble samozřejmě taky, jen musím teď jít dočíst zbytek série...)

Obrázek uživatele Voldemort

:D Děkuju moc.

Obrázek uživatele Tora

:) moc dobré :) a opravdu, ten čas je skvělý !

Obrázek uživatele Voldemort

Díky :)

Obrázek uživatele Profesor

Povedlo se. Pěkné drabble i čas jeho vložení.:-)

Obrázek uživatele Voldemort

Jsem ráda, že se líbí :).

Obrázek uživatele Arenga

Moc se mi tohle AU líbilo, bylo fascinující sledovat, jak ten příběh rozplétáš a zase spleteš jinak. Akorát toho teda bylo málo, bílých míst zůstává moc, tak doufám, že v tom budeš pokračovat ;-)

Obrázek uživatele Voldemort

Já jsem psala, co jsem mohla, ale člověk taky nestihne všechno :). Děkuji ti za stálou čtenářskou přízeň a komentování :).

Obrázek uživatele strigga

A jejda, s ním to vážně není snadný.. hodně dobrý zakončení nezakončení. Doufám, že se příští rok vrátíš a budeš zase psát, protože přesně jak říká Arenga, opravdu toho spousta ještě vysvětleno nebylo a my to chceme vědět! :D Vážně se na to dost těším, protože tohle je jedno z nejlepších AU, co jsem kdy četla. Úžasně propracovaný, silný, krutý, prostě se vším všudy. (A přiznávám, že bych ráda viděla, jak Raddleovi někdo natrhne pr..)

Obrázek uživatele Voldemort

Awww. Já nemám co říct, děkuju ti za nádherný komentář, který víc než potěšil! (Přiznávám, že sdílím tvé přiznání.)

Obrázek uživatele Aries

Tak jsem všechna drablata prolítla a jedním dechem zhltla. A musím říct, že píšeš zatraceně dobře a že mě docela mrzí, že takhle nevypadá originál, protože to by bylo teprve počtení!
Doufám, že to jednou dáš do kupy a uděláš z toho něco většího. Jak normálně potterovskou fanfiction už dávno nečtu, tak tohle bude určitě moje čestná výjimka potvrzující pravidlo

Obrázek uživatele Voldemort

Páni, to je pocta ze všech nejpoctovější. Děkuju.

-A A +A