Rozbřesk

Obrázek uživatele Ancient Coffee
Drabble: 

Obřad se konal v rodinné kapli. Přítomno bylo jen služebnictvo a kněz. Hraběnka přijela s tělem svého muže, nikdo jí ovšem nevyčítal, že se rozhodla utéct klapkám varhan a modlitbám za spásu duše. Odjela s posledním tónem a vrátila se domů ke svým.

V šedavém jasu blížícího se dne se v salónu postupně zhmotnily tři postavy. Jedna z nich v náruči houpala pobrukující dítě, které se rozhodlo poslechnout si před rozbřeskem klavírní koncert. Druhá postava tedy klimbala u klavíru. Třetí v polospánku hleděla na dítě a žasla, svírajíc první postavu kolem pasu. Klavír utichl. Vídeň se vítězoslavně vynořila ze tmy.

Závěrečná poznámka: 

Tak je to konečně za námi. Jestli jste všichni stejně jako já vyčerpaní a takřka mrtví a už se nemůžete dočkat času na čtení, přeji vám krásné vynoření z oblaku DMD :). Stejně jako loni ukončujeme příběh hudebně, loni i letos nad ránem, ačkoli ve skutečnosti je už venku tma jako v pytli. Chtěla bych moc poděkovat vám, všem pravidelným čtenářkám a čtenářům, kteří jste se mnou zůstali, ačkoli se poněkud změnila atmosféra a zase se o něco víc ubližovalo postavám. Děkuju Tenny, děkuju Eillen, děkuju Saphiře, děkuju všem ostatním a nabádám vás, abyste klikli na fandom a přečetli si i všechny krásné fanfikce, o kterých se mi nikdy ani nesnilo. Příští rok to, holky, píšete za mě :D.
Takže čau a dobrou noc, uvidíme se na pikniku!

Komentáře

Obrázek uživatele Eillen

A je to tu. Opět mě čeká jedenáct měsíců čekání, než se opět podívám do Vídně. Kéž by to šlo trochu dřív. Bude to dlouhá doba a vůbec se na to netěším :-(

I když ti letos příběh více potemněl a postavy dostaly zabrat - ač tentokrát více po psychické stránce - stále se to četlo úplně samo. Nevím jak to děláš, ale dokážeš i ty nejhorší chvíle napsat tak nějak lehce. Člověk na jednu stranu trpí s postavou (letos nejčastěji s hraběnkou) a přesto se diví, jak je možné, že ti to šlo tak krásně napsat.

A co se týká psaní za tebe. Bohužel tě zklamu. Ano, klidně si sem tam napíšu nějakou fanfikci, ale skončím jenom u té :-)

A doufám, že mi letos ten piknik už vážně vyjde... Zatím jsem měla každý rok smůlu :-( Pokud dorazím, tak si připrav pero - bude autogramiáda vytištěných obou ročníků...

Obrázek uživatele Ancient Coffee

Děkuji za pravidelný objemný komentář, vždycky mě trochu dojme, že někomu za tolik slov vůbec stojím :D.

Šmarjá, autogramiáda? A jaký podpis budeš chtít? Abych si ho nacvičila, protože nejsem úplně zvyklá podepisovat se neobčanským jménem (nebo alespoń první identitou) :p.

Obrázek uživatele Eillen

Výběr podpisu nechám na tobě - co se ti bude psát líp. Já se pokusit podepsat přezdívkou, tak by to vypadalo jako od dítěte v první třídě na základce :-D ještě, že po mně to nikdo chtít nebude.

No, teď si jenom musím najít čas a vykopírovat si letošní Dunaj do jednoho souboru, abych to měla hezky uložené na disku :-)

Obrázek uživatele Ancient Coffee

Nedělej to, já to spáchám :).

-A A +A