Noc na Karlštejně

Obrázek uživatele Blueberry Lady
Úvodní poznámka: 

Tak nějak asi... 12+

Fandom: 
Drabble: 

Císařovna zarputile dupla a znovu zabušila na dveře císařových komnat. Nedbala, že ze své chodbičky nemá možnost vstoupit, byla tvrdohlavá a věděla, že bude-li čekati, manžel nakonec nevydrží a otevře. A vskutku, netrvalo to ani tak dlouho, císař ji pustil do své ložnice. Neváhá, hned ho valí mezi péřové polštáře.
Je mladá, plná života, plná síly a vždy při chuti. Vášnivě ji líbal, co na tom, že jeho život brzy překročí pátý křížek. Jak miluje svou mladou ženu. Zatím mu Bůh nadělil jenom jednoho syna, ale byl si téměř jist, že s Eliškou ve svém lůžku se brzy dočká dalšího.

Závěrečná poznámka: 

Pro hodnotitele: Počítadlo sice ukazuje 99 slov, ale "bude-li" počítám jako dvě, protože to dvě slova jsou.

Historické okénko: Císařovna Alžběta (Eliška) řečená Pomořanská porodila Karlovi IV. šest z jeho jedenácti potomků, přičemž na pět předchozích potřeboval tři manželky. Když si vezmete, že si ji bral v 16, zatímco jemu bylo 48, muselo to být docela zajímavé manželství.
Ložnice Alžběty a Karla byly propojené schodištěm, avšak zatímco Karel mohl do její ložnice vcházet i odcházet, ona nesměla vstoupit, dokud jí neotevřel, protože dveře měly kliku jenom na jedné straně.

Komentáře

Obrázek uživatele Profesor

Pěkné drabble se zajímavou poznámkou.:-)

Obrázek uživatele Blueberry Lady

Děkuju moc za komentář. :-)

Obrázek uživatele Nathanel

Není nad to, když si ženská umí dupnout. Pěkné :)

Obrázek uživatele Blueberry Lady

Tahle byla výjimečně dupavá. Prý byla ochotná tam opravdu za těma dveřma stát hodiny. :-)

V metodice je uvedeno, že bude-li počítáme jako jedno slovo. Nechceme se hádat, kolik slov to ve skutečnosti je, ale byly bychom rády, kdyby se dodržovala naše metodika a pravidla platila stejně pro všechny, jinak bychom se z toho zbláznily. Takže bod bude až po opravě.
Obrázek uživatele Kleio

Jéžiš, já se moc omlouvám,já jsem to přehlédla, v žádném případě jsem nechtěla znít, jakože poučuju. Opravim, pošlu odkaz, kaju se a tak vůbec.

Obrázek uživatele Zuzka

:))) No, hlavně že to i přes ten věkovej rozdíl oběma sedlo a měli se (evidentně) strašně rádi :)

Obrázek uživatele Rya

Mně se to strašně líbí. Ta vášeň, ta lačnost, ta plodnost. Doufám, že si ji král ve skutečnosti užíval stejně jako je to v drabbleti! (na druhou stranu v jeho věku chápu i ty jednostranné dveře :-D)

Obrázek uživatele Kleio

Pokud historické prameny nelžou, tak opravdu užíval a ho hodně rád, bohužel ho potom stihlo zranění a od té doby už potomci trochu váznou. Ale ještě rok před smrtí se jim narodila dceruška, takže bych tomu opravdu věřila. :-)

Obrázek uživatele neviathiel

Evidentně mu byly platné jen trochu ;)

Obrázek uživatele Keneu

Íp, fanynkismus! Skvělé drabble.

-A A +A