Nesnáším Velikonoce!

Obrázek uživatele Llyan
Fandom: 
Drabble: 

Já chci někam do Británie, kde můžu hledat čokovajíčka po zahradě, místo toho, abych tu trčela v posteli a předstírala spánek v marné snaze po sluchu vychytat okamžik, kdy budou všichni kluci z dohledu, abych si mohla alespoň obléct rifle, než se na mě vrhnou se seschlými pomlázkami ze supermarketu.
Nefér, prostě nefér! Oni mě zmažou a já jim za to ještě musím dávat vajíčka! Mazanec jsem taky pekla já!
Kdyby aspoň nelilo jako z konve. Zdrhla bych do lesa a nevrátila se dřív než v poledne.
Už aby bylo dvanáct. Pak budou mít utrum. A mně začne vaječný týden.

Závěrečná poznámka: 

Přesně takhle já vidím Velikonoce... Ale na vaječný týden už se těším, aspoň k něčemu je ta výslužka dobrá :D Nadlábneme se :D

Komentáře

Obrázek uživatele Rebelka

Souhlas, takhle to vidím taky :). Kdybych je mohla aspoň tou vodou pořádně polít...

Obrázek uživatele Birute

Naprosto výstižné. A vaječný týden je rozhodně pozitivní tečka.

Obrázek uživatele strigga

Mám to úplně stejně. Letos jsem se rozhodla Velikonoce prostě neslavit (po čemž jsem toužila už asi deset let), a skoro by se mi to povedlo, kdyby mě dneska nějací dva naprosto neznámí chlapíci na ulici uprostřed Prahy nepřetáhli pomlázkou, a že prý chtějí vajíčka. Litovala jsem, že nemám po ruce pár syrových, abych je po nich mohla hodit. Soucítím :)

Obrázek uživatele Lee

Chápu a soucítím. :) Tuhle tradici ráda nemám a zruším ji, jakmile budu mít vlastní domácnost. Ostatně - je to pohanská tradice. A nejsou to Velikonoce, protože ty jsou přece o něčem úplně jiném. Štve mě, když tenhle pitomý zvyk lidem kazí tyto krásné svátky.

Obrázek uživatele Piskor

Nojo :-D Já se zrovna láduju vaječnou pomazánkou - takhle v pondělí odpoledne už tradičně :-D

Musím říct, že vás lituju, když vidíte tak krásný svátky a tradice kvůli pár debilům takhle.
Já zažila (jako poloviční Moravačka) mnohé velikonoce na Hané - prostě krása, vyšupání tak akorát (žádná brutalita), starší ogaři dostávali i tu štamprličku, ale pokud to někdo náhodou přehnal, nevyváděl, většinou se decentně sesunul někam na mez :-))) Moc se těším, až se zase jednou na velikonoce na Moravu vypravím...
Ve městě nic moc, ale když jsem chodila ještě do školy, chodili sousedi v baráku decentně vyšupat sousedky a chodívávali i kluci ze školy. A i když se ve škole někdy chovali jako debilové, tak pomlázka byla fajn.
Krásné tradice bychom si neměli nechat kazit pár kreténama (protože kretén dokáže zkazit úplně všechno a nakonec by nám nezbylo nic), natožpak některýma - ehm - feministickýma či genderově korektníma - ehm - "studiema"...

Obrázek uživatele Regi

Jako folklórem praštěná se s chutí přidám k tomuhle komentáři. :-)

Obrázek uživatele wandrika

Šibačka mi pripadá ešte ako celkom civilizovaný zvyk v porovnaní s oblievačkou. A keďže už mám vlastnú domácnosť, obidva zvyky som zrušila :D Podľa mňa nech si to každý slávi ako sa mu páči :)

Obrázek uživatele HCHO

K nám naštěstí skoro nikdo nepřišel (výhody ošklivého počasí :)
Hezké drabble :)

-A A +A