Igrûn: Nazgûlové si ani nevšimnou

Obrázek uživatele Sothis Blue
Úvodní poznámka: 

Naprostá většina toho, co jsem v DMD 2016 psala, je série, jejíž hrdinkou a vypravěčkou je skřetka Igrûn, kapitánka mordorské armády. Pokud mám ze všech čtyřiatřicíti dílů vybrat jeden, který považuju za reprezentativní i povedený, bude to ten na téma Vidoucí oko.

Drabble: 

Jugháš má krásné oči. Hebké, jiskřivé a černé jako propast.
Jako před každou bitvou úpěnlivě doufám, že do nich nehledím naposled.

Jiní už pijí za duše padlých. Mne zajímá jedno: jestli se vrátil.
Nakonec ho najdu. Ještě čeká na ošetření.
Složí ruce do tvaru Oka a přiloží si je k tváři. Prázdný důlek je rudý lepkavou krví.
„To je ono! Na barad-dûrský trůn s tebou!"
„Nazgûlové si ani nevšimnou, že se něco změnilo."
„Ale já si všimnu, jak se uleví celé zemi." Posadím se a přitáhnu ho k sobě, ať se opře.
Hladí mě po předloktích.
Jugháš má překrásné ruce.

Závěrečná poznámka: 

Vím, že na DMD není zvykem komentovat kriticky, ale přesto mě vesměs kladné ohlasy na polemicky laděnou fanfiction k dílu mistra Tolkiena mile překvapily.
(A víte, co mě celý měsíc strašně štvalo? Diakritika. Jaktože na české klávesnici není stříška, no?)

Komentáře

Obrázek uživatele Aveva

Sothis jsem moc ráda, žes sem svou skřetí fanfiction psala. I když jsem nezvládla okomentovat všechny kousky, tak jsem všechny četla, líbily se mi a zapůsobily na mne.
Igrûn je mi jako hrdinka velice sympatická. A tohle drabble je krásně romantické (což je slovo, které by mě původně nenapadlo se skřety spojovat, ale očividně patří i k nim :o)

Obrázek uživatele Jeřabina

Já mám celkem hodně ráda polemickou fanfiction Poslední pán prstenů, která vyšla v češtině i knižně a pak jsem o ni přišla při nějakém stěhování. Tohle bylo jiné, ale zajímavostí podobné, takže se mi to moc líbilo a jsem ráda, žes to psala :)

Obrázek uživatele Sothis Blue

jsem si kdysi stáhla, přečetla několik kapitol, usoudila, že to chci jako knížku, a... tím to zhaslo. Musím si to někdy buď celý vytisknout a nechat svázat, anebo vážně sehnat výtisk. Což bude prča, vzhledem k tomu, že to vyšlo někdy začátkem devadesátejch let a ne tady.
(Do překladu se mi moc nechce, moje ruština už zase hrozně dlouho krní a potřebuje vzpruhu.) Třicátá rovnoběžka! Projev Saurona VIII. v mordorském parlamentě! A ten sympaťák, Cerleg... ach.
Ale tohle má bejt skutečně pojatý poněkuď jinak. Snažím se Tolkienovi co možná neodporovat ve faktech, spíš domejšlet do důsledků to, co napsal.

Obrázek uživatele Jeřabina

Tady to určitě vyšlo a ten překlad, co si pamatuju, nepůsobil špatně - minimálně to bylo velmi čtivý a nedrhlo to. Viz třeba tady - http://www.martinus.cz/?uItem=17284&gclid=Cj0KEQjwmKG5BRDv4YaE5t6oqf0BEi...
Ale vyprodaný to nejspíš taky bude všude :/

Obrázek uživatele Sothis Blue

že to vyšlo česky. Řekla jsem, že chci originál. Na to mám právo, ne?

Obrázek uživatele Aries

Asi se taky dopouštím kontroverzního výroku, ale nemůžu si pomoct. Tvůj příběh byl první ze světa Pána prstenů, co mě vůbec kdy zaujal

Obrázek uživatele Rya

Já se těším, až si to vcelku přečtu. Zatím jsem jenom nakukovala a vypadalo to lákavě.

-A A +A