Bába pod kořenem

Úvodní poznámka: 

Podle skutečných událostí, jež zachytila TV Nova. https://www.youtube.com/watch?v=iKso4buDWH8

Nahrazení tématu Les náhod.

Drabble: 

Billy Pilgrim zase cestoval časem. Z německé fronty daleko do budoucnosti; do jihlavského lesa, kde byla pod kořenem stromů zaklíněna jakási bába. Billy se podivil, proč si nezavolá pomoc, ale pak zjistil, že se o to snaží. Žíly na krku se jí propínaly, ústa se pohybovala, ale hlas z nich nevycházel. Připomněla mu langustu, kterou lapil ještě jako dítě. Také sebou zmítala, naprázdno polykala, pak ani to. Tak to chodí.
Billyho napadlo, kdo je více směšný; jestli on – voják v kožešinovém kabátku, nebo ona – lapená bába-langusta. Když cestoval zpět časem, myslel na to, jak je život krutý ve své směšnosti.

Závěrečná poznámka: 

Paní Zdena ve videu zmiňuje, že se jí v hlavě promítali vojáci z první světové války (1:44). Tuto skutečnost je třeba uvést na pravou míru. (1) Zjevil se jí jen jeden voják – Billy Pilgrim. (2) Na základě Billyho podivného úboru Zdena mylně usoudila, ze které války přichází. (Zákopy a další obrazy už dotvořila zjitřená fantazie ubohé ženy). Z toho jasně plyne jediné – nevěřte všemu, co se říká v TV NOVA! :-)

Komentáře

Obrázek uživatele Keneu

to je výborný, konečně té tristní zprávě rozumím, děkuji za osvětlení! :)

Děkuji moc. ;-) Sama jsem díky tomuto porozuměla i fandomu krutá realita. :D

Šmarjá, tohle dokonce snad i splňuje mou challenge "naprav dementní fandom". Já jsem velký fanda kořenových vězňů, dokonce pravidelně odebírám facebookovou skupinu "Nesnáším, když jdu lesem a zaklíním se pod kořen", tohle tu story opravdu posunuje na nový (pozitivní) level:)

Konečně! Přesně takové čtenáře chci. :D Děkuji moc! Především za (uvožování o) zařazení do tvé výzvy. :D Škoda, že jsem o ní nevěděla dřív, třeba bych napravila ještě něco. :-) Babka je super, znáš i Omítkového démona?

Omítkového démona neznám! Ale ráda poznám!:) je to něco jako kořenový vězeň?:)

Tak tady je další perla tv reportáží. Tentokrát děsivý příběh ze Slovenska: https://www.youtube.com/watch?v=Aev662LXeXc :D Na podobných věcech si celkem ujíždím. :D Doporučím ti ještě hudební seskupení Songify This, kteří přes autotune předělávají reportáže, rozhovory nebo pitomé videodeníčky. Mám ráda třeba tuto: https://www.youtube.com/watch?v=sP4NMoJcFd4 (a určitě se mrkni na Songifyho "Winning" Charlieho Sheena a "Just do it" Shia LaBeoufa.) :D

Konečně! Přesně takové čtenáře chci. :D Děkuji moc! Především za (uvožování o) zařazení do tvé výzvy. :D Škoda, že jsem o ní nevěděla dřív, třeba bych napravila ještě něco. :-) Babka je super, znáš i Omítkového démona?

Obrázek uživatele Rya

To je teda síla!

Obrázek uživatele Rebelka

Na konci dubna jsem úplně zapomněla, že doplňuješ bábu pod kořenem, pročež bych to teď chtěla napravit a napsat ti komentík, protože se mi to úplně líbilo, ale je mi trapné psát tak pozdě, takže teď nevím, co s tím. Ale jsem hrozně ráda, že jsi bábu napsala. Navíc jsi pozvedla úroveň fandomu krutá realita ;). A hned, jak se vrátím z práce, si pustím i ta ostatní videa.

-A A +A