Invaze

Obrázek uživatele Eso Rimmerová
Úvodní poznámka: 

BJB (A byla to fakt fuška)

Drabble: 

Kdysi dávno, v dobách, kdy ještě Západozemím neprocházela vysokorychlostní železnice propojující Černý hrad se Slunečním oštěpem a kdy nebylo možné dostat se do Svobodných měst přímým leteckým spojem z Králova přístaviště, zkrátka a dobře v dobách temného středověku, zažilo Západozemí takzvanou Invazi Vlídných.
Vlídní postupovali směrem na jih, napravovali zločince, urovnávali spory a ukončovali krvavé války zuřící mezi západozemskými šlechtickými rody odnepaměti. Všude, kudy Vlídní prošli, lidé se stávali laskavými, až do Králova přístaviště. Tam vládl král tak krutý a zkažený, že jed jeho duše Vlídné zahubil. Bez dobroty Vlídných se pak Západozemí brzy propadlo zpět do své původní prohnilosti.

Závěrečná poznámka: 

Nejnovější vědecké poznatky říkají, že pověst o invazi Vlídných vznikla pravděpodobně zkomolením informací o skutečné historické události, tedy invazi Jiných, kteří ovšem nedělali z lidí laskavé dobráky, ale bezduché zombie. Král z této pověsti měl zřejmě reálný předobraz v Joffreyovi, prvním svého jména, jehož despotická vláda (ač nedlouhá) se nesmazatelným způsobem zapsala do dějin.

Komentáře

Obrázek uživatele angie77

Ať žijí zkomolené informace - Vlídní a Jiní jsou si vlastně podobní, že? :-)

Obrázek uživatele Eso Rimmerová

S touhle zkomoleninou zrovna dvakrát spokojená nejsem, ale bohužel se mi nic lepšího nepodařilo vymyslet. Tohle drabble bylo celkově těžce vypocené.

-A A +A