Grófka

Obrázek uživatele BC_Brynn
Úvodní poznámka: 
Drabble: 

Pod profesionálnym prídomkom Grófka vystupuje žena zdanlivo britského pôvodu, približného veku medzi dvadsiatimi piatimi a štyridsiatimi rokmi, zvlášť kvôli dôkladnej úprave zovňajšku ťažko odhadnuteľnému. Dáma sa orientuje vo vyššej spoločnosti, šarmom je nebezpečná tak mužom ako aj ženám, a nie je známy prípad, keď by si náklonnosť svojej obete nezískala.

Špecializuje sa na prípady vydierania, v roli sprostredkovateľa informácií, agenta provokatéra i experta na znovunadobudnutie odcudzeného dôkazného materiálu. Na svoju činnosť využíva dôvtip, k násiliu sa doposiaľ uchýlila iba v prípade osobného ohrozenia (viď Lykanthropia – špekul.).

Známa taktiež pod menami: Ava Van Nieuwenhove, Ute Unterlied, Anastasia Alexejevna Chlebova, Irene Adler.

Závěrečná poznámka: 

Drabble chce byť zo sveta poviedky Neila Gaimana The Case of Death and Honey.

Nasleduje.

Komentáře

Obrázek uživatele Aries

konečně zas jednou pořádná Irena Adlerová. Tamta seriálová výrazně přispěla k tomu, že jsem se Sherlockem sekla (definitivně to dorazil Pes baskervillský)

Obrázek uživatele BC_Brynn

Súhlasím, Pes baskervillský bol bolestivý na sledovanie. Dodnes som zatrpknutá za to, ako Sherlock *uhádol* heslo do počítača - "maggie". Ugh.

Obrázek uživatele Aries

K tomu už jsem možná ani nedošla, já jsem to vypnula v půlce a dodnes nechápu, jak někdo může mít před sebou tak atmosférickou a sugestivní předlohu se slušně propracovaným dějem (podle mě je to jednoznačně nejlepší Doylova knížka), nechat ji být a vymyslet takovej zmatenej blábol

Obrázek uživatele BC_Brynn

Ten výsledok bol na zaplakanie. Ja som teda vydržala do polovice ďalšieho dielu, než som to vypla, ale zo Psa si pamätám akurát, že to bola totálne bezhlavopätná kardinálna blbosť.
Keď on Gatiss nemá svedomie. :-((

Obrázek uživatele Aries

Mě ten seriál strašně zklamal. Z prvního dílu jsem byla nadšená, protože jsem si myslela, že Sherlock nejde naroubovat na současnost, protože ty jeho metody by musely nutně selhat, a najednou jsem viděla, že to jde, jenže pak to hrozně rychle šlo do kytek. Škoda.

Obrázek uživatele BC_Brynn

Mne sa prvá séria páčila, aj keď spätne mám trochu výhrady voči Moriartymu. Potiaľ to beriem, zvyšok... Huh, aký zvyšok?
(Krása toho je, že to podľa ľubovôle možno vytesniť. Pravdupovediac sa mi Cumberbatch v tých prvých dieloch ako Sherlock páčil ohromne. Martin Freeman ako Watson neočakávane ditto.)

Obrázek uživatele Aries

Mně se herci taky líbili, seděli do těch rolí. I když v mojí představě Sherlock odjakživa vypadá jako Boris Rösner

Obrázek uživatele neviathiel

Mně se z Psa líbila první polovina, a pak to najednou bylo zalomené WTF směrem. Dokoukala jsem druhou řadu a pak už jsem s tím sekla.
Co se mi líbilo nejvíce, byl nevysílaný hodinový pilotní díl. Sice s menším rozpočtem, ale mistrovský.

Obrázek uživatele BC_Brynn

Súhlasím, pilotný diel sa mi páčil v oboch verziách.

Obrázek uživatele Rya

Feme fatale na scéně!

Obrázek uživatele neviathiel

Ha!

-A A +A