Jak ta to má těžký

Obrázek uživatele Solast
Úvodní poznámka: 

SOSačky mají asi prorocké schopnosti - neumím si jinak vysvětlit, jak se tímto tématem naprosto přesně trefily do scény, kterou jsem zažil před pár týdny na obědě...

Drabble: 

Míchám polévku, která je jako obvykle příliš horká, a naslouchám horoucí kolegyni:

"To je tak strašná třída, to kdybys viděl. Třeba včera... Přijdu po prázdninách. Měli volný celý týden, tak na ty prázdniny dostali čtyři cvičení. A sedm frajerů se na to úplně vykašlalo! Tak všichni dostali pětky, hezky jednu pětku za každé cvičení. To byla scéna - frajeři řvou, zatímco mně trvá skoro čtvrt hodiny naklikat všechny ty známky do počítače. No jak já k tomu přijdu?! Ale ten kluk, co to měl jedinej správně, dostal čtyři jedničky."

Dovedu si představit i mnohem jednodušší způsoby, jak si totálně znepřátelit třídu.

Komentáře

Obrázek uživatele Lee

A jak ji rozeštvat mezi sebou nadto. :D Jo, jo, kruté, ale ze života.

Obrázek uživatele Eillen

Jako studentovi mi nikdy nepřišlo divné dostávat na volno úkoly. Jako pracující už to prostě nechápu. Vždyť i my máme volno - dovolenou, o které nemusíme nic dělat. Takže logicky by studenti neměli dostávat úkoly. Pak si ale vždy vzpomenu kolik mají volna a hned mi přestane jich být líto.

A lituji vás za nutné zadávání známek do nějakého systému. To musí být ztráta času.

Obrázek uživatele neviathiel

Systémy už jsou prakticky všude, některé školy mají dokonce elektronické třídnice. Zabírá to čas, protože si stejně musí každý vést papírovou evidenci, ale aspoň to spočítá vážené průměry.

Obrázek uživatele Lee

Elektronická třídnice je zlo, musíme se při příchodu a odchodu čipovat a prostě nám chybí ty krásné červené třídnice. Fňuk.

Obrázek uživatele neviathiel

Čipování s tím myslím nesouvisí, dělalo se to minimálně na svou školách, kde pořád ještě třídnice byly, krom toho nezajistí, že je žák skutečně na hodině a ne jinde v rámci školní budovy. Ty zápisy se prostě dělaly přímo na na hodině, učitel otevřel elektronickou třídnici a zapsal prezenci.
Ono ruční počítání zameškaných hodin je taky docela děs, ale to asi doteď dělá služba na třídnici

Obrázek uživatele Solast

U nás už je v elektronické evidenci úplně všechno, žádná potřeba si vést papírovou evidenci. Navíc se všechna data pečlivě každou noc zálohují včetně historie všech změn a zápisů, pro případ, že by šikovný hacker naboural server nebo nešikovný žák podpálil školu. :-) Takže já si na ni vůbec nestěžuji. Ale mám pochopení pro všechny učitele, kteří nejsou "IT friendly" - pro ty je to utrpení.

Obrázek uživatele neviathiel

Systém integruje všechno? To mě zajímá, zatím jsem sama pracovala jen s Bakaláři

PS: Nemusíte to už ze zákona mít i papírově? Ještě v roce 2014 to prý být muselo

Obrázek uživatele Solast

Ano, ty přesně u nás máme, nic "nového"/"dalšího" zatím asi nikdo nevymyslel. Oni Bakaláři umí kde co, ale závisí na škole, co všechno z toho megabalíku aplikací si vybere a bude používat. Určitě vím o školách, kde Bakaláře používají jen na administrativní evidenci žáků a na nic jiného.

P.S. - Neumím potvrdit ani vyvrátit, taková informace kolem mne nikdy nešla. :-(

Obrázek uživatele Profesor

Úkoly na prázdniny? Dobrý způsob jak si postavit děcka proti sobě. Zvlášť ta na střední.

Obrázek uživatele Kumiko

Ehm, musím říci, že učitelé argumentující tím, že o prázdninách máme přece spoustu času na úkoly a přípravu na písemky, nikdy nepatřili mezi mé nejoblíbenější. Neříkám žádné úkoly, ale s mírou, prosím.
Drabble až krutě přesné.

-A A +A