Sen města (viz též spící město, snící město)

Úvodní poznámka: 

Rebelce ;-)

Fandom: 
Drabble: 

Sen je esencí města. Chybně zaměňován za synekdochu (z přirozené obavy před skutečnostní), ovšem jde o vlastní aktivitu města, ne jeho obyvatel. Schopností snít disponují všechna města, nehledě na sociokulturní či geografické faktory. Sen každého města je jiný.
Do snu města lze propadat, nebo v něm uvíznout. Propadání, jev zcela běžný, nastává během probouzení. Jedinec nerozlišuje vlastní sny od snů města. Okamžik ve snu města si zpravidla nepamatuje. Uvíznutí je vzácné. Vzhledem k mentální kondici přeživších nebylo možné utvořit jeho hlubší analýzu.
Případ probuzeného města dosud nebyl v odborné literatuře popsán, přesto se stal předobrazem několika fantastických próz (viz odkaz).

Komentáře

To je... to... no... zírám.

S tím Sandmanem (napsala jsem snadman), co bys tak doporučila číst jako první? Myslím, že je to víc knížek, ne?

Pokud chceš do světa nakouknout, tak zkus povídkové sešity: Krajinu snů, Báje a odlesky nebo Konec světů. Tohle drabble vychází z povídky Příběh dvou měst (Konec světů). Další sandmanovské sešity vypráví ucelený příběh, ty je lepší číst chronologicky, názvy jsou očíslované, takže se v tom v pohodě vyznáš. A, ať nejsi překvapená (ale možná to víš), je to komiks. :-)

Děkuji za obsáhlou odpověď. Teď to ještě sehnat... pochybuji, že to budou mít u nás v knihovně.

Obrázek uživatele Faob

Takové snivé :-) A že uvíznutí nelze analyzovat - klobouček, vtipné sklonění se před některými tajemstvími. Vlastně nevím, zda fandom znám. Každopádně popsalas tak, že si připadám doma. Krásné drabble.

Přežívá záhada, nikoli vysvětlení. ;-)

Obrázek uživatele Rebelka

Jeee, dnesni den je hned o dost lepsi. Udelala jsi mi hroznou radost a odkaz na konci me rozesmal ;-). Drabble je jak vystrizene z kanonu. Libi moc.

-A A +A