Sny, v nichž přicházejí mrtví

Obrázek uživatele Arenga
Drabble: 

Armin procitl ze spánku, možná spíš z lehké mdloby. Zhluboka se nadechl, v ráně na prsou ho zabolelo. Zase ty zatracené sny! Jeho bratr byl mrtvý bezmála dvacet let. Otcův milovaný prvorozený… dokonalý syn, jakým on přes všechnu snahu nedokázal být. Otec se nikdy nesmířil s tím, že se jeho dědicem nakonec stal ten mladší. Na rozdíl od Thelfa-Sörena dal však Arminovi pokoj alespoň po smrti. Nikdy za ním ve snu nepřišel. Bratr ho navštěvoval pravidelně. Armin si zlostně pomyslel, že už by toho mohl nechat. Jeho smrt přece dávno pomstil!
Že ho Thelf-Sören měl prostě rád, ho nikdy nenapadlo.

Závěrečná poznámka: 

„Mrtví k živým mluví,
v temné písni znící,
mrtví k živým mluví,
nesfoukávej svíci…“
Stará píseň zpívávaná občas v Oriadu.

V Oriadu, Lacinii a všech ostatních zemích více na jih patří mrtví přicházející ve snech více méně do oblasti mýtů a legend či pohádek. Naopak v horách, Kar-galhadu a všech oblastech více na sever lidé skutečně věří, že k nim mrtví ve snech či v mdlobách, kdy je hranice mezi bytím a nebytím o něco tenčí, mohou přicházet, navštěvovat je, případně s nimi i mluvit a odhalovat jim střípky budoucnosti. Mrtví jsou totiž mimo čas a znají tak minulost, přítomnost i budoucnost. Někdy se traduje, že dokonce vidí do srdcí živých.
Arminův otec Thelf-Armin se objevil v drabble Co na tom, že ji neznáš…. Mladičký Armin naposledy v drabble Prokaž, že jsi mužem (Thelf-Sören, jeho starší bratr, už byl tehdy po smrti, padl, když bylo Arminovi 14 let). Mezi ním a současným drabble leží přibližně 17 let.

Obvykle to sice nedělám, ale tématu ve snech přicházejících mrtvých tahle písnička skutečně tak nějak patří.

Komentáře

Obrázek uživatele ioannina

Třeba to Arminovi jednou dojde, že ho měl brácha prostě jenom rád.
Ta píseň z Oriadu je skvělá.

Obrázek uživatele Arenga

díky

Obrázek uživatele KattyV

Arengo, to je tak krásné, až se mi tají dech. Začínám pomalinku do tvého světa pronikat. Máš ho někde více pohromadě, abych ho pochopila o kousek více?

Obrázek uživatele Arenga

Katty, díky moc za krásný komentář. Já toho mám pohromadě dost, ale jenom jaksi v šuplíku...

Obrázek uživatele KattyV

Možná by se našel i jiný šuplík, kde by mu to slyšelo. Co říkáš, Regi?

Obrázek uživatele Arenga

Katty, já si tohohle návrhu strašně moc, moc vážím, vážně, ale prozatím jsem ve fázi, že bych to ráda dopracovala a pak se pokusila najít nakladatele. Čímž se spolupráce s tebou a Regi samozřejmě vůbec nechci zříkat (fakt mě ta nabídka hodně potěšila), ale spíš myslím, že k tomu zatím nenazrál správný čas.

Obrázek uživatele KattyV

:D Budu se těšit, až nazraje.

Obrázek uživatele Regi

Souhlas s Katty. Spíš si ale myslím, že by to chtělo podobu šustivou, voňavou a přinejmenším brožovanou.:-) A teprve to, co po nazrání a vytištění zbude, bys mohla do jistého šuplátka půjčit...?

Obrázek uživatele Arenga

Pokud by se povedlo něco šustivého, voňavého a do ruky hmatatelného, bylo by to úžasné :-) A jsem si úplně jistá, že nějaké kousky navíc, které se už nevejdou nebo tam ještě nepatří, vždycky budou. Moc děkuju.

Obrázek uživatele Tora

Moc krásné. Kolikrát si vše vykládáme špatně a pak se divíme. Píšeš moc dobře. Těším se na každý další střípek z tvého světa.

Obrázek uživatele Arenga

Děkuju moc, Toro, hodně jsi mě potěšila.

Obrázek uživatele Profesor

Snad mu to jednou dojde, že ho měl brácha rád. Moc pěkné drabble.
Jak jsem tak pročítala komentáře zjistila jsem, že bys ráda příběhy ze svého světa vydala. Přeji hodně zdaru. Protože ze Starmelu bych opravdu ráda znala víc. Moc se mi totiž líbí.:-)

Obrázek uživatele Martian

To bylo táák krásné.

Obrázek uživatele Arenga

děkuju

-A A +A