Netušená proměnná

Obrázek uživatele Jacomo
Fandom: 
Úvodní poznámka: 

Po dlouhém váhání - nezpůsobeném přemírou vlastní samolibosti, nýbrž nerozhodnosti - jsem nakonec zvolila tohle, především proto, že sice vychází ze světa, který nás kdysi spojil, ale zároveň se tak moc dotýká naší reality.

Drabble: 

Byl konstruktér a myslel v číslech. Jeho svět podléhal matematickým a fyzikálním zákonům, všechny proměnné v něm měly přesně vytyčené definiční obory. A v budoucnosti jeho syna se žádná neznámá nevyskytovala. Vystuduje odpovídající školu a půjde v jeho stopách.

K narozeninám mu koupil model letadla a těšil se, jak ho spolu budou slepovat. Původně tedy opatřil i pár rachejtlí, ale ty odpálí, až si kluk opraví pětku z matematiky.

Nalil si kávu a zamířil ke dveřím pro noviny, zároveň s nimi sebral ze země i pár dopisů. Navrchu ležela obálka s jakousi pečetí.

To ráno proběhlo u Finniganových poněkud bouřlivě.

Neviditelný fandom: 

Komentáře

Obrázek uživatele Azereth

Tohle je taky perfektní! Napoprvé i napodruhé. :)

Obrázek uživatele estriel

Skvělá drabble!

Obrázek uživatele Faob

... naznačit, že príma výběr? Třeba dada: kráva vyletěla na měsíc, jejda, jaký matematik, když, ale, čti, nekoukej!, sova, zklamaná očekávání, jak krásný je pro nás, nuly, motiv třetího, odstrčeného prince, nejez tolik, sláva Tobě, krásný popis!

Obrázek uživatele strigga

Tohle je tak krásné drabble - ale taky tak krásná úvodní poznámka. Děkuju za ni :)

-A A +A