Nekonečno světů

Obrázek uživatele ioannina
Fandom: 
Úvodní poznámka: 

Einar je jedním ze Zakladatelů, z těch lidí, kteří stvořili Mandalu.

Drabble: 

Prvnímu kruhu Mezisvětí, do kterého se skrz Mandalu dostal, dal Einar jméno Prázdnota. Protože tam vůbec nebylo nebe, jen nekonečná čerň.
Několik let do něj podnikal výpravy. Našel skupinu holých stromů na temeni kopce. Objevil celé aleje takových stromů. Zjistil, že se záhadně stěhují. Někdy se mu povedlo vyjít zpět do světa jinudy než Mandalou; ocital se pak na nečekaných místech, kolikrát velmi nepřístupných, a průchod do Prázdnoty se za ním obvykle rychle zavřel. Rozhodl se naučit se, jak ho udržet otevřený, projít tam a zpět a přinést s sebou... třeba kámen.
Když to konečně uměl, ukázala mu Mandala Vzduch.

Komentáře

Obrázek uživatele Regi

A kdy bude pokračování? Co ukáže Mandala Einarovi pak? Anebo už to někde máš napsané a já to jen přehlédla? Je fakt že jsem se ještě nepročetla úplně vším.

Obrázek uživatele ioannina

Nene, kdepak, zdaleka ještě nemám napsané všechno.
Ale z toho, co napsané mám, se dá vyčíst, že Einar v podstatě tady prochází postupně jednotlivými zasvěceními - bez učitele. Respektive ho učí sama Mandala. A že zároveň Einar vymýšlí jednotlivé postupné kroky. Později se z nich stanou tři stupně zasvěcení. Projít ven, udržet průchod, vzít venku kámen a vrátit se zase elementem do Mandaly a tam se vynořit zas venku i s tím kamenem, to je úkol pro první stupeň. (A to už právě napsané je.)

Obrázek uživatele Tora

Moc povedené, já chci taky vědět co je tam dál! :-)

Obrázek uživatele ioannina

Z Einara se stane první Mistr Mandaly. :-)
A pak teprve vznikne Mandala v Torre a o hodně později i ta v Chansons.

Obrázek uživatele Dede

Nechápu, jak dokážeš něco takového vymyslet - já mám dost práce pochopit, co ty napíšeš:)) Ale rozhodně to čtu ráda!

Obrázek uživatele ioannina

Já ti nevím, to asi chlapi ve sklepě... a tuna rešerší. Rozhodně mě těšíš!

Obrázek uživatele Martian

Možná, že až projde všemi úrovněmi, vrátí se - a jeho ruce budou tentokrát prázdné. Jen v očích mu bude zářit nové světlo. Světlo Poznání…

Obrázek uživatele ioannina

Jsi velice blízko pravdy.
Na nejvyšší úrovni každého elementu se jde do chrámu, tam si člověk lehne na oltář. Chrám se naplní čistým elementem. Pak člověk uvidí Paní a ta se zeptá: Co je *daný element*? Kým se musíš stát, abys tu přežil?
První odpověď je pro každý element známá. (Jen si člověk musí vzpomenout a říct to ze srdce; a pokud se bojí, může s tím mít obrovské problémy.)
Druhá je pro každého člověka a pro každý element individuální.
Paní není zlá. Nabídne člověku cestu ven. Když už tam tělo téměř umírá, Paní říká: Nedržím tě tu. Jenže ta cesta ven je cesta ven z těla. Jinak řečeno smrt.
I s tím to není tak prvoplánové, jak by to mohlo vypadat, protože v mém světě existuje reinkarnace.
Ale když se toho prázdného, opuštěného těla zmocní některá bytost Mezisvětí a chce v něm projít ven z Mandaly tady do tohoto našeho světa, má Mistr Mandaly povinnost rozeznat, že to tělo už neobývá člověk, a zabít to.

Obrázek uživatele zana

To je príma, že se tu objevila vzpomínka na počátky Bj.

Obrázek uživatele ioannina

Ona je na tohle téma momentálně rozpracovaná i povídka. :-)

Obrázek uživatele Profesor

Pěkné. Objevování já ráda.

Obrázek uživatele ioannina

Objevování je dobrodrůžo. :-))

-A A +A