Drobný omyl

Úvodní poznámka: 

Možná si někdo vzpomene na DMD Bonus č. 6 pro 19.4.2011 Téma: Sedmikráska - co nejstrašidelnější double-drabble (momentálně prý není archiv dostupný)

Drabble: 

Alenka měla hodiny bylinkářství ráda.
„No to je snad trapný vtip,“ zaslechla afektovaný Ambřin hlas.
Ambra si neustále na něco stěžovala.
Alenka jí nejprve nevěnovala pozornost, ale když viděla v truhlíku postaveném na katedře chudobky, trochu se zarazila. Co na nich může být tak zvláštního? Přesto se šla na přehlížené kytičky podívat zblízka.
Vypadaly úplně nezajímavě. Byly jen o něco větší než ty, které rostou všude na trávnících. Kolem Alenčiny hlavy bzučela moucha. Chudobky si klidně trůnily v truhlíku… až náhle jedna vymrštila několik okvětních lístků a dotěrnou mouchu slupla jak malinu. Dokonce spokojeně zamlaskala.
Obyčejná chudobka?
Masožravá Bellis major!

Komentáře

Á, masožravé sedmikrásky! Proto se o nich Alence pak zdálo?
Copak je s nimi ještě čeká?

To víš, Alenka je citlivá duše. Když se vyleká nebo když se něčeho obává, má pak divoké sny. Taky by ses lekla, kdyby vedle Tebe najednou úplně obyčejná kytka slupla mouchu :-)))

Ale jo, to to vysvětluje. Teď ještě aby došlo i na tu zlou profesorku, co se z ní ve snu stala královna, co popravuje pampeličky, když jsme u té botaniky.

:-))) Uvidíme, co přinesou další témata :-)

Mimochodem ono nešlo o profesorku, Alence ta zlá královna připomínala jinou konkrétní osobu,která je teda pěkná mrcha :-)

-A A +A