Spojenec

Obrázek uživatele Eillen

Vždycky jsem věřila, že mám nějaký cíl, kterého musím za svého života dosáhnout. Ano, předpokládala jsem, že to bude v mém světě a ne v Aldormě, ale když už jsem tu byla, proč se tomu bránit?

To, co po mně ale chtěli bylo nemyslitelné. Úkol, který mě čekal, mi přišel neuskutečnitelný. A přesto jsem bez váhání souhlasila. Mohl za to hlavně Creagan. Muž, do kterého jsem se bezhlavě zamilovala a zapomněla jsem díky němu na svoji minulost. Muž, kvůli kterému bych obětovala všechno. Ano, dnes musím uznat, že láska dokáže člověka zaslepit a on se pak chová tak nesmyslně. I já jsem toho příkladem.

Rozhodla jsem se. I kdyby to stálo můj život, pro něj to udělám. I když mě opustil.

A teď tu sedím v jídelně Dramonského vévodství. Přes stůl se na mě usmívá Lautus a já mu úsměv nuceně opětuji. Přemýšlím, jestli je ještě čas couvnout, ale v hloubi duše vím, že už není cesty zpět. Dějiny jsou již určeny. Mé vlastní srdce je určilo. Ale teď se tím nebudu trápit. Je čas zahnat hlad.

Ach ano. No jistě! Jídlo bude spojencem, kterého jsem potřebovala. S malou pomocí nového přítele, jedu. Proč mě to jen nenapadlo trochu dřív.

AN: Je zajímavé, že poslední rok nedokážu napsat z Aldormy jediný řádek, ale začalo DMD a jde to samo. Kéž by nikdy neskončilo

Fandom: 
Rok: 
2011
Komentáře (archiv): 

Pá, 2011-04-08 20:17 — Esclarte

Je škoda, že ten příběh
Je škoda, že ten příběh neznám. Tohle vypadá moc zajímavě. A ten závěr...

Pro psaní komentářů se přihlašte
Pá, 2011-04-08 21:29 — Eillen

Díky :)
Díky :) Jsem ráda, že tě to zaujalo. Drabble vychází z povídky Drak v mém srdci a kdybys měla zájem, tak je na stránkách http://aldorma.snow-fox.cz (snad mi za tu reklamu nikdo nevynadá). Sice je tam nedokončená verze, protože to celé předělávám, ale vypadá to, že díky DMD mě zase navštívila múza a mohla bych to brzy dopsat.

Pro psaní komentářů se přihlašte
Pá, 2011-04-08 23:50 — Profesor

Zajímavý příběh. PS: Ten
Zajímavý příběh.
PS: Ten pocit z tvé poznámky znám velmi dobře.

Pro psaní komentářů se přihlašte
So, 2011-04-09 02:22 — Lejdynka

Tohle mě tak nějak hrozně
Tohle mě tak nějak hrozně zvláštně zasáhlo...
a dostala jsem chuť přečíst si to celé.

Pro psaní komentářů se přihlašte
So, 2011-04-09 20:03 — ioannina

Tak, tak. Tak! (A ten pocit,
Tak, tak. Tak!
(A ten pocit, že je konečně voda ve studni, taky znám!)
((I když, počkej třicátýho. To budem všichni rádi, že ještě žijem. :-)))) ))

-A A +A