Co se skrývá za ikonkou/avatarem?

Obrázek uživatele Danae
Fórum: 

Protože mi ikonky/avatary hodně pomáhají k orientaci mezi autory DMD, hodně mě zajímá, co se za nimi skrývá, proč si autoři vybrali právě takovou, co obrázek představuje, odkud pochází... Podělte se o příběh své ikonky/avataru!

Obrázek uživatele Brygmi

Tohle téma mě baví, super nápad. :)

Já mám na ikonce jednu z promo fotek k filmu Chyťte zloděje od Alfreda Hitchcocka - konkrétně je to tedy Cary Grant a Grace Kelly. Oba herce mám ráda, zbožňuji hollywoodské filmy (i když ještě raději ty starší než Chyťte zloděje ale co už) a prostě mi to při vymýšlení ikonky přišlo dostatečně jiné, originální a rozpoznatelné.

Obrázek uživatele Danae

Jsou moc krásní, vždycky mám radost, když je zahlédnu :)

Obrázek uživatele Kumiko

Ó, Cary Grant! :)

Obrázek uživatele Arengil

Za mým avatarem se skrývá hlavně Ave, která ho kreslila, a taky moje znamení v čínském zvířetníku.

Obrázek uživatele ef77

Já mám Dva Stromy (no, kdo by to byl řekl, že.). Můj první ročník v DMD byl ve znamení světa Pána Prstenů, tak jsem chtěla něco ikonického. Protože mi ikonky / avatary opravdu hodně pomáhají v orientaci a vždycky mě zmate, když je někdo změní, zůstala jsem při starém, abych pomohla podobně stiženým, ačkoli se toulám i po jiných světech.

Obrázek uživatele Zuzka

Ikonku taky neměním, i když mi občas připadá nevýrazná.
Najít ovšem slušnej záběr na píšící postavu z Period dramas, to byl oříšek. A ještě aby vypadala, že si rozmýšlí, co napsat.
Takže mám Catherine Morland, která píše dopis. A mám ji ráda :)

Ikonky jsou moje záchrana a mé orientační body. Díky božstvům za ně.

Obrázek uživatele Erys

Já mám tedy v avataru zcela egoisticky sebe, neb jsem si nikdy úplně nezvykla používat v avatarech/ikonkách cokoliv jiného. Je to výřez z jedné fotky, když jsme byli před pár lety se svěřenci kreslit křídami v městském parku. Patří k několika fotkám, které pro fotky k účtům používám ráda. Pro DMD mi přišla dostatečně neprofilová a zasněná.

Obrázek uživatele Tora

Já mám v avataru oči a čumáček mojí kočky Rozárky. Její něžný pohled mám moc ráda. A tak si ikonku nechávám a neměním. Doufám, že je to taková značka našeho hotýlku. Sama se taky orientují hodně podle ikonek, proto si Rozárku ještě nějaký čas nechám. Viď, Rozárko.

Obrázek uživatele Quartermaster

"drbe Rozárku na bradě"
Zavrň! :-)

Obrázek uživatele Tora

Rozárka děkuje a vrní ostosedm.

Obrázek uživatele Danae

Obdivuju, že máš takhle fotohodnou kočku, moc jí to sluší. Vyfotit naše kočky je téměř nemožná mise :)

Obrázek uživatele Tora

Děkuji. Je to naše sluníčko. Oproti našim čtyřem domácím kocourům má opravdu jemnější rysy, ale vládne jim všem svou tlapkou velmi pádně.

Obrázek uživatele mamut

Jak to čtu, je to asi všude stejné :)
U nás vládne kočičí slečna Uhura a má pod palcem kpt. Kurka, Zachary Quinto Spocka a Dědku Johana :D

Obrázek uživatele Lady Vader

Já jsem si avatar před šesti lety vytvořila v jednom vektorovém programu. Nikde jsem nenašla, jak by měla vypadat LV, tak jsem si ji namalovala sama. Jsem tedy také egoista, neboť mám v avataru sama sebe. :-)

Obrázek uživatele Danae

To je parádní ikonka, klobouk dolů!

Obrázek uživatele Carmen

Danae: Tak jo, takže se nutněpotřebuju seznámit s Fables. (Tvoje ikonka mě fascinuje.)

A ehm, moje ikonka je 3 roky stará vlastnopatlanice momentu z Malé mořské víly (kouzlo a ztrácení hlasu a tak vůbec; protože vůbec tím příběhem nejsem ani trochu mírně posedlá, žejo), z doby, kdy jsem ještě moc digitálně patlat neuměla (ne že bych teď uměla, ale je to lepší a detailnější – pročež přesně nejsem nikdy schopná nic dokončit).

Obrázek uživatele Danae

Nebudeš litovat, česky (Mýty) už vyšlo asi šest knih, takže by měly být docela dobře dostupné.

Mně se ta ikonka moc líbí a pokládala jsem ji za nějakou moderní ilustraci z knížky :)

Obrázek uživatele neviathiel

Tý jo, a já myslela, že je to titulní ilustrace nějaké knihy!

Obrázek uživatele Lady Aludnev

Moje ikonka je Krysí Smrť ze Zeměplochy, kterého jsem nakreslila tužkou ještě předtím, než jsem se naučila perspektivu. Je poněkud placatý, ale líbí se mi, jak vypadá lebčička. Měnit si ho asi nebudu, protože ho používám skoro všude.

Obrázek uživatele Eillen

U mě se to často měnilo podle nálady daný rok... takže byl Radek Zelenka jako pocta prvnímu známému čechovi v jiné galaxii... další rok byla plachetnice jako vzpomínka na dovolenou na jachtě. Vlastně naopak, když nad tím přemýšlím (jachta,radek).
Loni jsem poprvé viděla Doctora a tahle sovička je zrovna desítka. Nejraději mám sice devátého, ale jeho sova byla ošklivá.
I letos jsem chtěla změnu, ale nechci se zbavit sovičky... takže už mi zůstane.

To je tak v kostce...

Obrázek uživatele Keneu

No jo, já měla Doctora Hoo dokonce na ploše a stejně jsem ho nepoznala. Devítka je tam zamračený.

Obrázek uživatele Eillen

Měla jsem ho líp oříznout, aby bylo vidět i tělo... jenže mne se líbí ten vyjukaný výraz. Nějak podobně vypadám když si přečtu téma...

Obrázek uživatele Kumiko

Doctor Who? Tak to je výborný!

Obrázek uživatele Smrtijedka

Krásné diskuzní téma :).

Já mám jako ikonku vždycky samu sebe, respektive Smrtijedku, že. Ale každý rok si vyberu jinou, loni jsem tady tuším byla za Narcissu, ale obvykle jsem Bellatrix, to je tak nějak moje holka. A ikonek s ní mám pořád v počítači dostatek :p. Takže jsem velmi nudná.

Ikonky mi v orientaci jinak pomáhají moc, ale trvá mi poměrně dlouho spojit si ikonku se jménem, u některých účastníků se mi to nepodařilo dodnes. Stálice, kterým zakazuji cokoli měnit, jsou Danae, Aries, strigga, Rya, Keneu, Lady Vader a motorový gang (Gwendolína, Owes).

Obrázek uživatele Lady Vader

Děkuji za zařazení do čestného výběru stálic.

Obrázek uživatele Smrtijedka

Ono to nebylo míněno jako nějaký elitní seznam, spíš jde skutečně o lidi, kteří z různých důvodů prolomili mou sklerózu a totální mentální neschopnost :D.
Ale jestli vás to navíc ještě potěšilo, tak jsem ráda :).

Obrázek uživatele Aries

ó děkuji. Já si teda po skončení dmd vždycky dávám vyhranou ikonku, protože nemám žádný místo, kde bych si ji mohla vyvěsit, tak abych si ji taky trochu užila. ale před dalším dmd dávám zpátky lišáka, protože mně se ty obrázky pak taky děsně pletou a mám problém poznat i sama sebe

Obrázek uživatele Smrtijedka

Já popravdě vypsané ikonky taky nemám moc kde používat, takže si je syslím ve složce jako nějaký poklad.

Obrázek uživatele Keneu

hlásíme, že je nám ctí a že si taky měnit nebudeme, už jen pro to, jak jsme hezky barevně otočení (Keneu bílá na černé, Čespír černý na bílé)

Obrázek uživatele Smrtijedka

Hlásím, že Čespíra si samozřejmě pamatuji taky, i když jsem ho nezmínila ;).

Obrázek uživatele Keneu

Čespír o tom ani na okamžik nepochyboval. ;)

Obrázek uživatele strigga

Ó, děkuji, to mě těší! I když ta ikonka není moje zásluha, neb je od Carmen, a vlastně tu ani není tak dlouho, celý rok 2013 a půlku 2014 jsem tu lítala s hvězdnou oblohou. Ale jahoda je jahoda a taky se mi ji teď nechce měnit :)

Obrázek uživatele Smrtijedka

Jo, hvězdičky si trošku vybavuju! Ale jahoda je zkrátka jahoda :).

Obrázek uživatele Blanca

Já jsem draky takříkajíc "vyvdala". Tedy, ne že bych je neměla ráda už předtím.
Tihle dva jsou v naší společné oblíbené fialové a symbolizují pro mě lásku a věrnost. Je to taková stálá připomínka toho, že na světě je spousta pozitivních věcí, o kterých je třeba psát co nejčastěji.
Ikonku mám od té doby, co píšu stabilně Kouř a zrcadla (první rok už ani nevím, co jsem tam měla, druhý, kdy jsem psala Sherlocka, jsem měla modrého Watsona).

Obrázek uživatele Bilkis

Tak já jsem jeden z těch měničů. I když tenhle obrázek, co mi nakreslila Elízka (http://liziilex.deviantart.com/art/The-Gallow-389020603), už mi asi zůstane. :) V podstatě se za ním nic neskrývá, až na to, že šibenice je moje oblíbené téma na obrázcích. Stejně jako stromy. A vlastně se mi ohromně líbí všechny obrázky z Ink wonderland série, ty se Elízce moc povedly.

Obrázek uživatele Azereth

Tahle ikonka mi vždycky připomíná Hunger games, konkrétně píseň The Hanging Tree (jednu z fanouškovsky udělaných), protože je na Youtube u toho úplně stejný obrázek... :)

Obrázek uživatele Bilkis

Jo no, to už mi řeklo víc lidí. To dělají ti ptáci. :D Ale přísahám, že ten obrázek je můj a jen můj. No, nakreslila ho pro mě podle té verze, tak si dělám nároky. 0:)

Obrázek uživatele Azereth

No, tak já mám v ikonce čistě egoisticky sebe. Místo: venku na naší chatě. Ve svém oblíbeném...hmm... oblečení. Protože mě nenapadlo, co jiného tam dát, aby to bylo tak nějak univerzální. Ikonku bych asi neměnila, z důvodů uvedených výše.

Obrázek uživatele Rebelka

Tvoje ikonka mi vždycky strašně připomínala seriál Dead like me, jak tam v úvodní znělce smrtky dělají různé věci :). Chvíli jsem si myslela, že to je přímo z toho. Chválím krásný plášt.

Obrázek uživatele Azereth

Seriál neznám, musela jsem se podívat (na znělku i začátek) a fakt že jo. :D
Můj plášť Ti moc děkuje. :)

Obrázek uživatele kopapaka

No, já sice ikonku měním často - asi každý rok, ale stejně jsem pokaždé k poznání... :)
Původní ikonka je tu se mnou už od roku 2008, kdy jsem vyrazil do kalných vod internetu, ale je starší o dost starší...
To samé kopapaka :)

Obrázek uživatele Kumiko

Výborné fórum, jsem z něho nadšená. :)
Minulý rok jsem měla sovu pálenou, zřejmě kvůli tématu DMD. :)
Tenhle rok jsem si tam dala vlastní fotku ze Zoo, ten levhart má takový zvláštní výraz. Jinak pro samotného levharta důvod nemám, jen to byla skoro jediná pořádná fotka. :D
Jinak souhlasím, taky mám problémy se po odměnách vyznat. Sama si ikonku na DMD avatar tady neměním, ale dělám to na Konoze.

Obrázek uživatele strigga

Mně se ta ikonka moc líbí, levharty miluju :)

Obrázek uživatele Regi

Chystala jsem se už nějakou chvíli taky napsat, kde se mi ta moje ikonka vzala, ale čas... A pak se o ní zmínil Faob a já mu odpověděla. Takže kopíruju sem:
"A můj avatar - majitelka jedněch stránek, na kterých mi publikovala krátkou povídku, k ní stvořila banner a použila přitom tuhle sovičku. Našla ji kdysi někde na netu, sama už neví kde. A byla to láska na první pohled. Od té doby používám sovičku všude."

Obrázek uživatele Danae

Je moc roztomilá a vypadá pěkně chytře!
Obrázek uživatele Rebelka

Tuhle ikonku jsem si sem nahrála kdysi dávno předávno v rámci zkušební verze dmd webovek, protože jsem v té rychlosti u sebe v počítači nenašla žádnou jinou. Chtěla jsem si ji co nejdříve změnit, takový styl přece vůbec nejsem já.
No, časem mi došlo, že tohle přesně jsem já, takže ikonka zůstala :D. A je to samozřejmě Master z Doctora Who.

Obrázek uživatele neviathiel

Ha! A já si nad tím už roky lámu hlavu!

Obrázek uživatele Profesor

Nevím už, jak vznikla má přezdívka. Myslím, že to bylo z náhlého nápadu na gymplu, možná podle mého třídního.
Ikonka pochází z fotografie večeře z jedné akce. Tato mě fotka totiž poměrně slušně vystihuje - je tam blok (s rybou),propiska, jídlo a nápoj s obsahem kofeinu a duchovno, jen přírody tam moc není. Chtěla jsem ji změnit už několikrát, ale zatím jsem nenašla nic tak výstižného.

Obrázek uživatele Terda

Tak já se převelice omluvuju všem přítomným konzervativcům, že jim v tom zase dělám galimatyáš, ale orel byl sice fajn, ale orel nejsem já. Takže se po roce opět vracím k lodičce, ale protože ta původní se ztratila v hlubinách oceá... mého záložního mozku, tak jsem si musela vyrobit novou. Ikonka je tedy mým pseudovýtvorem, který jsem krapánek (krapánek víc) upravila v Picase, aby bylo vůbec poznat, co na ikonce je.

Vzhůru na palubu, dálky volají,
vítr už příhodný vane nám.
Tajemné příběhy nás teď čekají,
tvým domovem bude oceán.
V ráhnoví plachty vítr nadouvá,
žene loď v širou dál,
kolébá boky plachetnice,
jak by si s ní jenom hrál...

to bylo první, co mě vytanulo na mysli, když sem tu ikonku viděla...

P. S. A dík za ušního červa...

Stránky

-A A +A