Devětkrát se (ne)rozplakat

Obrázek uživatele strigga
Úvodní poznámka: 

Rozhodla jsem se letos sesmolit dva výběry. Jeden z drabblat, která mě silně zasáhla - některá rozplakala, jiná jen sevřela srdce, pohltila atmosférou, zabušila do země výpovědní hodnotou. Ten předkládám tady.
Druhý, pozdější, bude o salvách smíchu. Těm nikdy neodolám. :)

(A jo, hrozně se rozkecávám, ale když já to jinak neumím :D)

Drabble: 

Zaprvé mě letos naprosto dostala Avevina pozitivní challenge, a to především v drabblátkách z Budče. Efekt mají asi takový, že se mi pokaždé stáhne hrdlo, ztuhne obličej a já cítím slzy někde v srdci, ale stejně je to nějakým zvláštním způsobem fakt pozitivní. Chcete-li to zažít taky, přečtěte si Život po životě. (A taky ty ostatní.)
Zadruhé jsem strašně ráda, že jsem tu letos potkala Vivianu Stellatu. Miluju Hydrofobní Mejdlo, miluju její drabblata ze života, a nejvíc ze všech se mi pod kůži vryla její Olověná elegie, netypická, ale možná právě ještě o to úžasnější.
Zatřetí musím zmínit drabble, které mi vrátilo veškerý cit pro HP fandom a díky němuž jsem napsala všechno ostatní z mé letošní tvorby, co na tenhle fandom vzniklo. Netuším, jak to George dokázala, ale v jejím Vskutku "poklidném" dětství to prostě všechno je.
Začtvrté mě nadchla úžasně neuchopitelná, živě umělecká atmosféra Hledání stáda od Birute.
Zapáté, jakkoli mi Pábení nic moc neříkalo, Rya ho dokázala podat tak, že z něj mám dodneška slzy na krajíčku. Strašně uvěřitelná, pravdivá, živá a smutná Pábitelova žena.
Zašesté jsem letos častěji než loni četla estriel, a dobře jsem udělala. Maminčina pumpa je totiž jedna z nejsilnějších věcí, co jsem tu kdy četla.
Zasedmé je tu něco od petrulky, co mě velice ošklivým způsobem zasáhlo asi nejvíc. Protože jsem se málem octla v podobné situaci. Protože podívat se, jak to bolí, je strašně důležitý. A pochopit. Alespoň kousek.
Zaosmé, i na téma, na které nás spousta nadávala, vznikla neuvěřitelná spousta perel. A já za největší z nich považuju Vykoupení od ef77, který mě tak narniovsky rozklepalo, jak mě jen narniovsky rozklepat mohlo.

A zadeváté je tu něco, co mě nadchlo úplně jiným způsobem než všechna ostatní - je to svým způsobem velmi děsivé, varující a výborně napsané. To tahle jednou na chalupě... od Terdy.

Závěrečná poznámka: 

Stejně jako loni doznávám, že jsem zatím nečetla zdaleka všechno, a nejspíš to ani nestihnu dočíst v květnu. Je mi to příjemnější tak nějak porůznu během roku, dlouhých zimních večerů a tak :) i tak jsem se ale snažila číst, co to šlo, a tak mi prosím odpusťte, že stejně výběruju.

Komentáře

Obrázek uživatele Aries

To je skvělý výběr

Obrázek uživatele strigga

To jsem ráda, děkuji :) oblíbená drabblata jsou hodně užitečná funkce. :)

Obrázek uživatele Aries

že jo? Já jsem z ní úplně nadšená

Obrázek uživatele strigga

Jojo. Já si to loni a předloni zapisovala na papírky, ale spoustu jsem jich poztrácela, a ono taky, když je člověk zrovna někde v autobuse, připojený na mobilu, a nemá si to pořádně ani kam napsat, opravdu to jedno kliknutí ocení. :)

Obrázek uživatele Rebelka

Parádní výběr :). Objevila jsem spoustu nových pokladů.

Obrázek uživatele strigga

Ráda jsem posloužila! :)

Obrázek uživatele Terda

Moc děkuji ta tenhle výběr. Díky němu mi nakonec některé skvosty neunikly, i když se o to pokusily. Druhak bych chtěla poděkovat za zařazení. Moc si toho vážím.

Obrázek uživatele strigga

Já moc děkuji tobě, zasloužíš si to. Je to úžasně napsané. A pořád se chystám, že ti nějak víc okomentuju Skřivánka, kurník, snad už se k tomu brzy dostanu. :)

Obrázek uživatele Aplír

Jsem ráda, že jsi s výběrem nečekala, až přečteš všechno, jinak bych byla hodně ochuzená. Proto moc a moc děkuji.

Obrázek uživatele strigga

To jsem ráda, že jsem mohla ty skvosty trošku zpropagovat a že se Ti to líbí :) děkuju moc!

Obrázek uživatele Kleio

Tak ti teda pěkně děkuju, náčelníku, že jsi mě dojal. :'(

Obrázek uživatele strigga

Náčelník rád dojímá ;)

Obrázek uživatele Kilián

Moc děkuji za výběr, přečetl jsem si pár nových nádherných drabblat.

Obrázek uživatele strigga

To jsem ráda :)

Obrázek uživatele ef77

Děkuji za zařazení, jen, jak jsem taková jednodušší, tak mám v nicku jen jedno f :o))).

Obrázek uživatele strigga

Jé promiň! A zrovna mě vážně vytáčí, když mi někdo komolí přezdívku.. nevím, proč jsem si myslela, že jsou tam dvě :/ jdu to opravit!

Edit: Done :))

Obrázek uživatele ef77

To je fpoho, mně i normální jméno většinou komolí, já už jsem zvyklá :o).

-A A +A