Matka

Obrázek uživatele erebri
Fandom: 
Úvodní poznámka: 

AU? OOC? Jednou se pročtu k faktům, pokud zase zapomenu na FFka.

Drabble: 

Když byla odvedena jako válečná kořist a provdána za budoucího krále, rozhodla se, že bude-li mít kdy možnost, neskloní hlavu. Na oplátku svolila a porodila syna.
Thor měl zlaté vlasy svého otce a jako nemluvně sladkou tvář své matky. Frigga si myslela, že nemůže být hrdější.
Pak byla válka a Odin přinesl jako kořist novorozence. Přivinula jej k sobě a snažila se mu dát tolik lásky, aby se v Odinově a Thorově stínu cítil milován.
Milénia později, když jejího mladšího syna vedli v řetězech, a přes králův zákaz k němu přistoupila a vroucně jej objala.
Pro tohle mělo cenu setrvat.

Závěrečná poznámka: 

Vždycky jsem přemýšlela spíš nad tím, jak Loki má rád Friggu... ale zkouším to vzít i z druhé strany. Ne že bych o ní něco moc věděla. Tralala.

Komentáře

Obrázek uživatele Danae

Díky za tohle drabble! Frigga měla Lokiho určitě moc ráda - a až teď si uvědomuju, že vlastně není vůbec jednoduché milovat nalezence, kterého manžel přitáhne z války (viz Jon Snow). Frigga je o to větší frajerka! Znáš takovou tu vystřiženou scénu z Thora 2?
Obrázek uživatele erebri

Ja dekuju. Sem rada ze se libi.

Ktrou vystrizenou scenu z T2? S Lokim me napadaji Jen "give them what they want", dalsi kdy Frigga rika Thorovi ze Odin a on vrhaji dlouhy stin a tak ze Lokiho chape, a jak Loki po ni truchli, coz tam nedali. Z T1 je ale ve vystrizenych scenach momentka mezi Lokim a Friggou pred Thorovou korunovaci a ta byla taky milounka.

Obrázek uživatele Danae

Jojo, myslím tu první, kde se ukáže Lokiho projekce v komnatě Friggy a následně se o tom vede hovor s Thorem :)
Tu předkorunovační si musím osvěžit. **pílí na youtube*

Obrázek uživatele Danae

Nojo, ta je taky úžasná :)
Obrázek uživatele Aveva

Frigga je dobrá!
-A A +A